Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE VERHALEN VAN DE TANDARTS

“Ik weet het niet met het Boeddhisme hoor”, zegt mijn vrouwelijke tandarts. “Met al die goden en zo en dat offeren en dat smeren met bloed. Wil je even afzuigen?”
De assistente komt in mijn mond met het afzuigding.
“Je moet ook rondjes om de tempel lopen. De kinderen verdienen het geld en de ouders lopen rondjes om de tempel voor de kinderen. Ik geloof 8 rondjes per kind per dag en als je de tel kwijt bent nog 4 voor de zekerheid. Haha. Nee echt, ik zei tegen mijn zoon: ga jij nou maar eens geld verdienen, dan kan ik lekker rondjes om de tempel lopen. Ow, voelde je dat? Even bijspuiten. Zo, die zit. Ja zeg, maar het was wel een grote tempelreis. De mooiste tempel, de oudste tempel... Allemaal bijzonder hoor, maar zoveel. Komt-ie weer. En weet je wat je ook hebt, van die meisjes en die zijn dan een incarnatie van een godin en die leven dan helemaal geïsoleerd. God, hoe noemden ze dat soort meisjes nou ook alweer...”
De tandarts stopt met boren.
“Hoe noemden ze dat nou...”
Stilte.
“Ik dacht nog: ik moet het onthouden.”
Stilte.
“Nou ja, ik ben het weer vergeten. Komt-ie weer. Maar ik weet nou wel het verschil tussen een reïncarnatie en een rebirth. Weet jij dat ook?”
Ik weet het niet, maar durf niet met mijn hoofd te schudden.
“Een reïncarnatie is voor hele hoogontwikkelde mensen, zoals van die lama’s en zo. Die komen dan terug als kind en die weten ook nog alles van hun vorige leven. Waar ze hebben gewoond en waar ze hun spullen hebben verborgen. Dat is reïncarnatie. Even afzuigen graag. Mag ik een 3-60 van je? Ik hoop wel dat dit element het houdt. Nou ja, we zien wel. En een rebirth, dat is als je alles bent vergeten. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Een beetje voor de sukkels dus, zoals wij. Haha. Even bijten graag. En weer open. Ja, hij is goed.”

De verhalen van de tandarts.
Ze werken beter dan de verdoving.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments