Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE LENTE-CORRESPONDENTE, 2

O mensen, wat leuk.
Lente-rapportages komen binnen uit het hele land!
Het feest is echt begonnen.
Daar gaan we.

In het hoge noorden van Groningen scheen minder zon dan hier, vertelde Nickie, maar ze wist ook te melden dat er wel opvallend veel buizerds in de lucht waren. Ze wist ook waarom. De buizerds zien met hun buizerdsogen prooien lopen op de grond: muizen en molletjes en dat soort diertjes. Dus dankzij de buizerds weten wij nu dat het kleine spul weer uit de holletjes is gekropen. Is het geen lente-wonder?

Dan zijn er nog vele rapportages van vogelgezang vroeg in de ochtend, soms in de boom in de achtertuin (Dieuwke), dan wel tijdens het ‘s morgens vroeg tijdens het uitlaten van de hond (Caroline). Die meldde ook dat ze de zon ook al kon voelen als ze uit de wind zat, iets wat ik vrijdag nog niet echt mocht ervaren, maar dat komt er dus aan. En dat 'de eenden actiever' waren. Het was mij nog nooit opgevallen dat eenden actiever of passiever konden zijn. Ik dacht dat ze altijd ongeveer dezelfde mate van activiteit hadden. Dus zo leren we ook nog wat en we noteren: actieve eenden.

Verder veel meldingen van katten die ‘voorjaarsachtig doen’. Aan de hoeveelheid veertjes in de achtertuin, vrees ik dat daar ook het afslachten van vogeltjes bij hoort. Elk voordeel heb dan toch weer se nadeel.

De toegenomen sterkte van het licht maakt iedereen blij. Ik zag zaterdag zoveel lachende mensen op straat! En op een velde voetballende jongens in T-shirts. En een vrouw in een witte broek op de fiets, ook zoiets dat je zelden in de winter ziet.
En tot slot: hoera, Arno is deze week gestopt met zijn lichttherapie in het ziekenhuis. Die had hij echt nodig toen hij in december een mentale inzinking kreeg, maar nu gaat hij weer over op natuurstroom. Fijn zo, Arno.

Bijgaand van mij een foto uit Haarlem.
Een park vol krokussen.
Gratis cadeautje van moedertje natuur.
Geniet er weer van mensen.
En blijf jullie waarnemingen vooral sturen.

IMG_1204
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments