Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE LENTE-CORRESPONDENTE

Ik weet niet waarom.
Misschien als tegenwicht tegen alle ellende.
Hoe dan ook: vanmorgen wist ik het:
dit jaar ga ik de lente ‘verslaan’.
Zo minitieus mogelijk.
Als een soort lente-correspondente.

Vandaag: grote stap binnen dit grote event. Maandag schreef ik nog: geen groen in de voortuinen. En vanochtend zag ik het op mijn hardlooprondje ineens overal: knoppen. Er hing mist, dus vaak dropen de druppels ervan af. Dat maakte het groen nog frisser en helderder. En niet alleen in de struiken zag ik ze, maar ook uit de grond was in 1 nacht tijd overal groen gekropen.
Het blijft toch een van de meest hoopvolle signalen is die er bestaat op deze wereld.

Verder rapporteerde iemand mij dat er in de achtertuin een koolmees was gesignaleerd die het pas gebouwde nestkastje inspecteerde. Wat me ook zeker een belangrijk en interessant teken leek van het voorjaar.

Bovendien had de ski-winkel ‘total sale’ op de ramen geplakt. Terwijl de mevrouw van de dure schoenenwinkel aan de overkant de etalage haf aangepast door de pastelkleurige pumps naar voren te zetten en de bruine laarzen meer naar achteren. Echt een heel ander gezicht.

Mocht u zelf lente-signalen zien de komende 6 weken, laat het me dan weten. Foto’s zijn ook van harte welkom. Laten we dit jaar gezamenlijk dit Huge Event zo minitieus mogelijk in kaart brengen, opdat we er optimaal van genieten.
Vele ogen maken meer lente.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments