Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BERICHT UIT DE SAMENLEVING (3)

Geachte premier Rutte,
Hoi Mark!

Heb je het gezien Mark: het sneeuwde vandaag! Ik had geluk, want ik had een vrije vrijdag. Zo had ik alle tijd om door het raam naar buiten te kijken, naar de sneeuw die naar beneden kwam dwarrelen en die landde in de achtertuin. Ik keek naar de sneeuw en ik moest denken aan jou. Ik dacht: zou Mark ook kijken? Door de raampjes van zijn Torentje en met zijn neus tegen het glas? Al was het maar even. Even zien hoe de vlokken neerkwamen op het ijs van de hofvijver... Ik vrees dat het er weer niet in zat. Er stond natuurlijk weer een ambtenaar voor de deur, of Angela Merkel belde... Wat dat betreft ben ik wel blij dat ik Eenmaaldaags Janneke ben hoor en niet 24uurperdag-Mark.

Maar petje af dat jij dat kunt, want je blijft maar monter. Vandaag ook in je wekelijkse persconferentie. Voorzichtig liet je alweer doorschemeren dat er mogelijk na dit jaar ook weer nieuwe bezuinigingen aankomen, maar, zo zei je er meteen achteraan: de tweede Maasvlakte wordt geweldig! Daar komen 6000 nieuwe banen! “Hollands Glorie!”, voegde je er nog aan toe. Kijk, that’s the spirit. Daar worden we blij van.

Vandaag lanceerde Alexander Pechtold zijn boek ‘Henk, Ingrid en Alexander’. Best een slim boek, toch? Praten met de tegenstander; je moet er maar opkomen. Maar er is iets met de titel: Henk, Ingrid en Alexander.
Klinkt als: Bep, Kees en Eugenie.
Klinkt als: onoverbrugbare kloof. Wat dat betreft had jij het beter kunnen schrijven. ‘Henk, Ingrid en Mark’, kijk, die begrijpen elkaar. (Gelukkig heet je geen Marc met een c, want dan was het weer een heel ander verhaal geweest! Je ouders hadden een vooruitziende blik.)

Regeren is natuurlijk ook vooruitzien. En uitleggen. En dat doe je geweldig, alleen de tone of voice, die kan volgens mij nog beter. We zijn zo bang, Mark. De winkelstraat is vaak zo leeg. We zoeken geruststelling en het gevoel dat ook een crisis zijn goeie kanten heeft. Dat dit allemaal goed gaat aflopen. En dat moet jij ons vertellen, met de juiste tone of voice. Geloofwaardig en optimistisch: de Tone of Voice of Hollands Glorie!

Ik weet het leuk te brengen he.
Dat komt door de sneeuw.
Morgen gaat de samenleving eerst sleeën en dan nog even het ijs op.
Ik wens jou ook een Hollands Glorie-weekend.

En happy white dreams,

Eenmaaldaags Janneke
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments