Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EIGENLIJK GEWELDIG

Er kan veel mis gaan op een dag.
Daar staan we nooit bij stil.
Maar dingen gaan niet zo vaak mis.
Meestal gaan ze juist goed.

Zo had ik vandaag een afspraak met Dr. van L. in Utrecht. Daar moest ik om 10.00 uur zijn, altijd een lastige tijd zo aan het eind van de file. Ik zat nog maar net op de A27 of ik zag het al. Op de matrixborden stond 50, wat een ander woord is voor stilstaan en na 10 minuten stilstaan belde ik A.
“Ik heb het nummer van Dr. van L. niet. Wil jij hem even bellen dat ik wat later kom?”
Dat ging A. doen, dus: opgelost.

Onderweg loste de file zich ook nog behoorlijk op en zo reed ik toch nog om 10.03 uur de Witte Vrouwensingel op. Daar vond ik snel een plek. (Een wonder, zo midden in een grote stad!) En: ze hadden parkeermeters waar je op kunt pinnen, wat heel snel gaat en zo kwam ik om 10.07 uur de wachtkamer binnenrennen. Daar bleek dat de dokter was uitgelopen. Dus niemand had me nog gemist. Kortom: alles ging nog steeds goed.

Dr. van L. had mijn bloeduitslagen en, goed nieuws: mijn bloedarmoede is na al die jaren weg. Minder goed: mijn IgE zakt niet meer (moet < 100 zijn, blijft hangen bij 2388). Ik stond op het punt daarvan te gaan balen, maar Dr. van L. zei dat dit het dan blijkbaar was qua herstel en dat ik me niet druk moest maken. En Dr. van L. is mijn Here Jezus, dus als hij zegt dat ik me niet druk moet maken, dan maak ik me niet druk.

Toen reed ik naar huis. Onderweg geen wegwerkzaamheden, geen ongelukken, geen lekke band, geen konijnen op de weg, geen snelheidscontroles, geen verontrustend nieuws op de radio. Maar ook geen hoofdpijn, geen laagstaande zon, geen lens die uit mijn oog viel, geen kramp in mijn voet of schouder uit de kom. Ja, u moet er misschien om lachen, maar het zijn allemaal mogelijkheden en het was er dus allemaal niet!

Een kwartier eerder dan gepland was ik weer thuis. Daar lag weliswaar post van de belastingdienst, maar die was niet erg, zag ik om het hoekje van de enveloppe. En ‘s middags moesten we allemaal naar de tandarts en niemand had gaatjes.

De rest van de dag: geen brand, geen nare mailtjes, geen misselijkheid of burenruzie. Geen dode vogel in de tuin of een kapotte remkabel of vastlopend internet of een verstopte afvoer, of een rekening die zoek was of dat iemand van de trap af viel.

Het was een hele gewone dag.
Maar als je bovenstaande in ogenschouw neemt, was-ie eigenlijk geweldig.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments