Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BERICHT UIT DE SAMENLEVING

Geachte premier Rutte,
Hoi Mark!,

Hier even een ‘berichtje uit de samenleving’.

Laatst hoorde ik je dat zeggen: "Ik krijg berichten uit de samenleving...". Er kwam nog iets achteraan, maar dat ben ik vergeten, want ik dacht alleen: ‘Wat leuk, hij krijgt berichten uit de samenleving!’ En de vervolggedachte was: ‘Die ga ik ook sturen!’ Dus zo is het gekomen.

Het is ook wel zo eerlijk, want andersom ontvang ik ook ‘berichten uit de politiek’ van jou. Ja, ik lees je twitters Mark. Of, nou ja, jouw twitters... Die van je twitterambtenaar. Dat lijkt me een saaie man, Mark. Die berichtjes hebben niks van dat sprankelende van sommige van jouw tv-optredens. Als ze dat wel zouden hebben, dan zouden ze niet alleen leuker zijn, maar ook meer impact hebben, denk ik. Dus dat is even een tipje. Uit de samenleving.

Staat tegenover dat ik die tv-optredens dus erg goed vind. Die actie met dat bellen naar minister Opstelten in het programma College Tour... Het bewees natuurlijk niks, want waarom zou Opstelten live voor tv gaan zeggen hoe het zit, maar er was in elk geval een 'schijn van transparantie’. En dat vond ik knap, zeker na de toon die presentator Twan Huys had gezet.

In diezelfde uitzending zat ook een jongedame die iets zei in de trant van: ‘U bent niet van mijn partij, maar u bent zo innemend en hoe doet u dat toch?’ Ik herkende die vraag wel. Wij (in de samenleving) hebben geleerd dat je politici moet argwanen. Heel eerlijk gezegd denk ik dat nog steeds, maar het verwarrende is, was, zeker tijdens die uitzending, dat jij dat niet uitstraalde.

Dus, Mark, daar rust een taak op je. Laat de uitstraling alsjeblieft kloppen met de werkelijkheid. Als dat je lukt, als er geen lijken uit de kast komen, dan doe je namelijk meer dan alleen ons land door een crisis loodsen. Maar dan zorg je er ook voor dat wij ons beeld van politici wel moeten bijstellen. Al is het maar een beetje. Dat we de mogelijkheid weer openen dat politici misschien toch wel te vertrouwen zijn. En vertrouwen, is dat niet waar het om draait bij belangrijke dingen?

Tot zover dit berichtje.
Het is 23.00 uur geweest; de samenleving gaat slapen.
Hoe laat ga jij altijd naar bed?
Hoe dan ook: slaap zacht.

Groetjes, ook namens de rest van het volk.

1xdaags janneke
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments