Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VAN HET EEN, KOMT HET ANDER

'Hoe begon het ook alweer?', vroeg ik me vanmiddag af toen ik op een duintop zat en uitkeek over zee.
Het begon met een uitnodiging om op te treden bij de spirituele vereniging Harmonia Arnhem.
Of nee.
Eigenlijk begon het met een mailtje dat ik maanden eerder naar Harmonia Arnhem had gestuurd waarin ik vroeg of ik daar ooit mocht optreden. Maar goed, dat had ook weer een aanleiding en ergens moet je een streep trekken dus dat doen we dan maar bij dat mailtje. En in september werd ik dus inderdaad door Harmonia gebeld. Of ik de volgende week al kon komen. En dat kon.

Ik was nerveus, want het was toch mijn eerste demo bij Harmonia Arnhem.
Maar zoals altijd bij 'eerste keren', was er enorm veel hulp van boven, dus de avond had 'iets extra's'. Alleen 1 ding liep niet goed - en dat begreep ik eigenlijk helemaal niet - en dat was mijn 2e contact. Ik voelde de vrouw heel duidelijk en de informatie was prima, maar niemand herkende het allemaal. En toen deed ik wat je dan precies niet moet doen: meegaan met degene die het meeste herkende. Terwijl ik voelde: dit klopt niet. Dus het werd een half contact en op de terugweg nam ik me voor om dat nooit meer zo te doen. Met excuses naar de vrouw aan gene zijde.

Weken later kreeg ik 2 studentes in mijn praktijk. Twee dikke vriendinnen, dat zag je zo. Ze wilden ieder een half consult, want meer konden ze niet betalen. Zo schattig. Dus ik besloot ze in ieder geval elk een volwaardig consult te geven. De ene wilde een reading over haarzelf en de ander hoopte op een contact met een overledene. Dat laatste werd een contact met haar moeder, dat gelukkig goed liep, want dat had dat meisje echt nodig. En toen, na afloop, kwam de aap uit de mouw. Het ene meisje was aanwezig geweest bij de demo in Arnhem. En in de informatie die niet herkend werd, had ze de overleden moeder van haar vriendin herkend. Maar ze had niet durven reageren. Toen ze had gehoord dat er een cd-pname was gemaakt van de avond, had ze die besteld en aan haar vriendin laten horen. Die herkende alles en zo waren ze tot dit duo-consult gekomen. Ik was ze heel dankbaar dat ze dit vertelden, want een niet-herkend contact blijft altijd ergens zeuren. Dus daar hadden zij mij nu van bevrijd.

Of eigenlijk had die moeder dat gedaan. En ik dacht: 'Jij bent sterk. Eerst doorkomen in Arnhem en dan mij vergeven voor mijn fout en je dochter op mijn pad weten te krijgen. Jij kunt goed aan de touwtjes trekken.' Sommigen mensen aan de andere kant hebben dat.

Afijn, weken gaan weer voorbij en op een dag komt er een man naar de praktijk. Want ja, die komen ook. Meer en meer zelfs. En deze man zei al tijdens het oplopen van de trap naar mijn praktijkruimte waar hij voor kwam, namelijk voor zijn vrouw, die dezelfde vrouw was uit Arnhem en dus de moeder van zijn dochter die met haar vriendin was gekomen. Hij kwam voor haar en zij voor hem. Bij echte liefde heb je bijna geen medium nodig.

Na afloop mailde de man nog dat het hem goed had gedaan. Hij mailde van Terschelling, want daar had hij een huis dat hij aan het verbouwen was. Ik wenste hem succes met de verbouwing en schreef: 'Laat het me weten als het af is, want wie weet wil ik het een keer huren.' Ik hou namelijk van Terschelling. En toen mailde hij dat hij zijn eigen huis niet verhuurde, maar wel een ander huis en als ik erin wilde, dan bood hij me dat aan.

Jeetjemina zeg. Ik wist niet of ik dat aan kon nemen. Maar hij zei dat ik niet moest zeuren en dat ik het gewoon moest doen en dus prikten we wat vrije dagen en regelden kaartjes voor de boot en hier zit ik dan. Op Terschelling. In het liefste huisje dat ik ooit heb gezien. De raamkozijnen zijn lichtblauw, kleur van de gevoeligheid en intuitie. Het is een huis met een zachte ziel, gelegen aan de duinen, waar ik vanmiddag even op heb gezeten om na te denken over hoe het ook alweer allemaal was gekomen.

Van het een komt het ander en sommige dingen rollen ver door.
Maar hier was ook een sturing van boven.
En dat maakt het verblijf hier extra speciaal.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments