Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DOEI

Nadat het woordje vertrouwen me een maand geleden in het diepe had gegooid, begon ik met spartelen. Toen herinnerde ik me weer de raad van het woordje vertrouwen: niets doen. Het was even zoeken, maar het lukte. Ik gaf me over aan de situatie van ‘het geen werk hebben’, ruimde mijn kamer op, genoot van het mooie weer. En toen ging de telefoon, drie keer achter elkaar, en haalde ik precies het bedrag binnen om ook deze maand weer uit de zorgen te zijn.

Gisteren kwam er een ander woordje voorbij vliegen. Een oude bekende: het woordje ‘beroemd’. Samen met het woordje beroemd heb ik vroeger heel wat afgedroomd. Over glimmende sportbekers, juichend publiek en huilen op de hoogste tree van het schavotje. Het leken mooie tijden, totdat ik zag dat we mooi konden dromen samen, maar geen mooie werkelijkheid konden creëren. Sterker nog, daar hielden we elkaar van vanaf. Het was een slechte relatie, die we hadden. En met de nodige pijn en moeite, maakte ik het uit.

Maar gisteren kwamen we elkaar dus ineens weer tegen, in een mail. Het was een toevallige ontmoeting, want hij was op weg naar iemand anders. We keken elkaar aan en heel even was er weer dat ene gevoel… Ik dacht: zou het ooit nog wat worden tussen ons? En meteen daarna wist ik: nee. En ik zei: "Ik heb nu even geen tijd. Het ga je goed. Doei!"
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments