Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WAAR DEDEN WE HET OOK ALWEER ALLEMAAL VOOR?

“Waar deden we het ook alweer allemaal voor?”, vraagt mediumcollega L. als ze is ingestapt in de auto.
Ik heb haar opgehaald van het station, waarna we samen naar Arnhem zullen rijden voor een demo aldaar.
“Ja, dat is een goeie vraag”, zeg ik. “Want ik ben het zelf ook een beetje kwijt op dit moment."

Wat blijkt: we hebben allebei een k••-week gehad. En dat komt juist nu wel heel slecht uit, want vanavond is Een Kans die we graag willen benutten. We zijn namelijk uitgenodigd bij spirituele vereniging Harmonia in Arhem voor onze eerste demo aldaar. En dat is echt een Kans.
Maar: er zijn Dingen gebeurd deze week. Echt nare Dingen ook, die je niet 1, 2, 3 te boven bent. We stellen vast dat we eigenlijk allebei vanavond op de bank hadden willen zitten, onder een dekentje met veel chips en chocola. Maar in plaats daarvan zitten we met een hongerige maag (je moet nooit eten voor een demo), bloednerveus en grieperig in de auto naar Arnhem waar we tegen een geringe vergoeding een avond lang heel erg hard zullen moeten werken. Waarom?

We praten over de Dingen.
We lachen om de Dingen.
En ineens lijken de Dingen te verschrompelen tot een soort van Dingetjes.
Dan naderen we Arnhem.

Arnhem is mooi, zo stellen we vast als we de stad inrijden. En het gebouw van Harmonia Arnhem is stijlvol. De zaal blijkt vol te zitten met een heel gemêleerd gezelschap. Ik doe een beginpraatje en ik voel hoe de zaal positief gestemd is. Ook voel ik iets anders. Ik had een praatje in mijn hoofd, maar ik voel dat ‘de andere wereld’ wil dat ik een ander verhaal ga vertellen. Het woord ‘feestje’ valt me in en ik vertel dat een spirituele avond voor 'de andere wereld' altijd een feestje is, omdat ze zo graag willen laten weten dat ze er zijn. En dat het voor ons als mediums dus ook een feestje is en dat we hopen dat het voor de zaal ook een feestje zal worden. Ik zie ineens allemaal lachende gezichten voor me. “Volgens mij gaat dat wel lukken vanavond”, zeg ik.

We gaan van start. Er komen prachtige contacten door. Bij L. komt er eerst een jongen die jong is overleden en die altijd een groen bomberjack droeg. (Zijn moeder zal in de pauze een foto van hem laten zien. In zijn groene bomberjack.)
Bij mij komt er een schoonvader door die een prachtig huis had, altijd muziek draaide en die na een val in huis kwam te overlijden. Hij heeft nooit afscheid kunnen nemen. De schoondochter neemt de boodschap voor zijn gezin met tranen in de ogen aan. En zo gaat het door.

Na de pauze doet L. nog een geblinddoekt contact, om te bewijzen dat we echt alleen met de energie van de spirituele wereld werken en geen cold reading doen. Daarna ‘lezen’ we een aantal voorwerpen en geven zo korte readings aan een aantal mensen. Er wordt gelachen, er wordt gehuild, en dan ineens is het al 22.15 uur. Het zit erop!

L. en ik ‘high five-en’ even en dan staan er allemaal mensen voor ons. We krijgen bloemen, bedankjes, duimen omhoog. En de voorzitter van Harmonia zegt: “Goed gedaan, tot de volgende keer.”

Stralend van geluk stappen we weer in de auto.
“Jezus, wat was dit fijn zeg”, zegt L.
“We hebben het ook echt goed gedaan, ondanks alles”, zeg ik.

We rijden terug in een soort van roes.
De vraag ‘waar doen we het ook alweer allemaal voor’ is weer even heel duidelijk beantwoord.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments