Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

OP EEN KEI, OP DE HEI

IMG_0941

'Regeldag' stond er groot in mijn agenda.
Dus, dat zou het worden vandaag.
Spullen naar het grof vuil, verklaring van erfrecht regelen bij de notaris, Wehkamp-spullen terugsturen, site aanpassen, dat soort dingen en dan heel erg veel, allemaal op 1 dag, lekker efficiënt.

Ik bracht het patatje naar school en fietste terug over de hei. Ik reed langzaam. Heel erg langzaam. Verdacht langzaam. En ik wist ook wel waarom: ik had geen zin in regeldingen doen. Ik had zin in niks doen. Maar dat stond niet in mijn agenda.

Toen zag ik de kei. Een enorm ding dat er al jaren, zoniet eeuwen, wat zeg ik: waarschijnlijk al duizenden jaren ligt, maar juist vandaag voelde ik ineens: ik wil erop zitten. Ik reed ernaar toe en liep erom heen. Hij was nog groter dan ik had gedacht. En eigenlijk zag ik geen richel om mijn voet op te zetten om erop te kunnen klimmen. Maar na een paar minuten proberen, zat ik er dan toch op.
Op een kei, op de hei.

Het was een goddelijke ochtend. De koperen zon scheen dwars door duizenden kleine spinnewebjes om mij heen. En de stilte was intens. Ik keek en genoot. Ik sloot mijn ogen en genoot nog meer. Wie had gedacht dat het zo heerlijk zou zijn om op een kei op de hei te zitten. Ik doezelde zowaar een beetje weg.

'Iemand kijkt naar me!', bedacht ik me ineens geschrokken en ik opende mijn ogen. Links voor me, op een afstand van nog geen tien meter, stond een ree. Hij stond daar roerloos en keek me aan. Ik keek zo roerloos mogelijk terug. Onze blikken kruisten elkaar en er gebeurde iets met me. Het duurde 10, 15 seconden. Toen liep de ree heel rustig voor mij langs weg, verder de hei op.

Sommige dingen kun je niet uitleggen.
Dit bijvoorbeeld niet.
Nadat de ree weg was, sprong ik van de kei af en stapte weer op mijn fiets.
Ik had zin om naar huis te gaan.
En regeldingen te doen.
Lekker veel regeldingen, lekker efficiënt.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments