Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

OP 1 DRUKKEN

Ik kijk naar de voice-recorder.
Hij ligt voor me, op mijn bureau.
Ik hoef alleen maar 1 in te drukken.
Maar ik durf het niet.

Het was tijdens een van onze zaterdagochtend-telefoontjes dat ik de voice-recorder een keer indrukte. Gewoon, zomaar, omdat-ie daar lag en aangesloten was voor de telefonische interviews die ik die week had gehouden. Het gesprekje dat ik opnam duurde maar even. Het was nog 'voordat alles begon’.

Later, toen ‘alles begonnen was’, luisterde ik het gesprekje een keer af. Ik luisterde naar zijn stem en meende te horen dat het daar toen eigenlijk al iets aan de hand was. Er zat iet in zijn stem. Iets teneergeslagens. Iets zieks ook.

Nu is het allemaal afgelopen. En ik mis hem, mijn maatje, mijn ouwe mopperkont. Ik mis de telefoontjes, de bezoekjes, zijn humor en zijn stem. Iets in mij wil op 1 drukken.

‘Heb je nou ook contact met hem?’, is deze dagen een veelgestelde vraag. Ja, ik meen contact met hem te hebben. Ik heb, in meditatie, kunnen zien wat hem is overkomen aan de andere kant en daar ben ik zo dankbaar voor. Maar het echte contact moet zich nog opbouwen en ik voel dat ik eerst door dit aardse missen heenmoet, voordat we op dat andere level verder kunnen.

Nu wil ik alleen zijn stem horen.
Ik kijk naar het apparaatje.
Ik hoef alleen maar op 1 te drukken.
Maar ik durf het niet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments