Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

WETEN EN ERNAAR HANDELEN

Je hebt weten en je hebt ernaar handelen.
Dat zijn 2 verschillende dingen.

Zo woonde bij ons in de buurt vroeger een relatietherapeut die 2 keer gescheiden was. Ja, het heeft iets grappigs. Maar ik vond het destijds buitengewoon verwarrend. Was die man nou zo slecht in zijn vak? Of waren werk en werkelijkheid soms 2 verschillende dingen?

Iedere zelfstandige, kent deze wet: het is hollen of stilstaan met het werk. Als je heel veel werk hebt, dan verlang je naar rust. En dan heb je rust en dan... raak je in paniek. Want wanneer komt er weer een klus? En als je in paniek bent, dan belt er niemand. (Dat is ZZP-er-wet nummer 2.)

Juist dat laatste moet ik weten. Ik werk, in mijn hoedanigheid van medium, met ‘energie’. Ik geef mensen ook adviezen op dat gebied. Als iemand te veel last heeft van ‘energie-slurpende mensen’ om zich heen, dan raad ik diegene aan om iets om zich heen te denken, een kleur, of een wolk, of een gouden net. Iets waar je je veilig achter voelt en – daar gaat het om – waar niets doorheen kan komen. Als iemand graag iets wil, raad ik diegene aan om dingen te visualiseren, omdat ik weet wat een kracht daarvan uitgaat.

Als iemand in een crisis komt, dan zie ik dat maar al te vaak als een kans om iets fundamenteel te veranderen. Als iemand moe is, of veel emotionele stress heeft gehad en klaagt dat er even niets gebeurt, dan is vaak mijn reactie: ‘Vertrouw erop dat het klopt. Je krijgt even rust. Neem het ervan.’

Wat een wijze woorden he.

Ik ben moe van alles van afgelopen weken. En het is stil in de praktijk en op schrijfvlak.
Ik krijg even rust, maar... ik ben in paniek.

Ik zou eens wat vaker naar mezelf moeten luisteren.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments