Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

TOP OF THE WORLD

Het is 00.00 uur en ik loop op straat.
Ik kom terug van een feestje met: mijn certificaat.
Ja ja, na 6 jaar scholing heb ik het dan binnen: mijn diploma van de Medium Academie.

Ik loop naar huis en ik ben helemaal in mijn nopjes. De hele diploma-uitreikavond zijn er voor mijn ogen beelden van die 6 jaar langsgekomen. Het zoeken, het stuntelen, twijfelen, ploeteren en maar weer doorzetten. Ik heb hier echt heel hard voor gewerkt en ik ben trots op mezelf. In mijn hoofd zit het liedje van de Carpenters:
I’m on the top of the world lookin’, down on creation...

Ik nader ons huis en zoek mijn sleutels in mijn zak. Geen sleutels. Oeps, die ben ik dus vergeten. Ik was ook een beetje gehaast weggegaan. En het probleem is nu: A. slaapt. En als A. slaapt, dan slaapt-ie ook echt en dan wordt-ie nergens meer wakker van. Niet van de deurbel, niet van steentjes tegen het raam gooien. Alleen - misschien - van zijn telefoon en die is nooit ver uit zijn buurt, dus: maar even bellen. Ik zoek in mijn tas naar mijn mobiel. Geen mobiel. Sh***, die ben ik dus ook vergeten! O boy. Nu heb ik echt een serieus probleem.

Ik kijk om me heen. Geen licht bij de buren. Nergens meer licht. Ik kijk naar mijn huis en ik zie hoe het kleine lampje brandt op de kamer van de pipo en het patatje. Alles is vredig en stil, maar ik kan er niet naartoe.

Ik loop achterom. Misschien, ja heel misschien, is A. vergeten de achterdeur op slot te doen. Ik voel aan de achterdeur. Op slot. Ik ga zitten. Het ‘Top of the World’-gevoel is nu wel weg. ‘Down the drain’, dat vat het beter samen, zo midden in de nacht in de achtertuin met mijn certificaat.

Dan zie ik ineens iets raars: een streep licht voor mijn voeten. Ik schrik ervan. Ik kijk omhoog en voor het raam staat A.
“Ik kan er niet in!”, roep ik. “Wil je de deur even open doen?”

Hij laat me binnen en zegt niks, want hij is nog half in slaap.
“Waarom stond je nou ineens voor het raam?”, vraag ik verbijsterd.
“Weet ik niet”, zegt A. Hij gaapt en stommelt weer naar boven.

Hij weet het niet. Maar dit stukje helderziendheid kwam wel als een geschenk uit de hemel. Als ik ook de trap oploop, zit Top of the World weer in mijn hoofd.

I’m on the top of the world lookin’ down on creation
And the only explanation I can find
Is the love that I’ve found ever since you’ve been around
Your love’s put me at the top of the world
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment