Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEEN DAKDRAGERS

Er zouden dakdragers geleverd worden bij de nieuwe auto die ik kocht in april. Dat was ‘part of the deal’. Maar bij de aflevering zaten ze er niet op. De chef verkoop, of hoe heet zo’n man, zei dat hij ze zou bestellen en dat ze dan twee weken later, bij de apk-keuring, gemonteerd zouden worden.

Maar toen ik de auto twee weken later na de beurt op kwam halen, zaten er weer geen dakdragers op.
Ik vroeg waarom niet.
Het bleek een ‘communicatiefoutje’.
Ze zouden nog bellen.

Ze belden niet, dus ik belde. Ja hoor, ik kon de auto zo komen brengen en dan kreeg ik dakdragers. Dan zouden ze ook nog wat lakschade wegwerken en dat zou drie dagen duren, maar ik kreeg een leenauto. Allemaal prima.

Ik vanmorgen naar de garage om mijn auto weer op te halen. Daar had ik binnen twee minuten ruzie met een meisje omdat ze vond dat ik de leenauto moest ‘aftanken’, terwijl ik hem met een halfvolle tank had meegekregen en er alleen mee naar de tandarts was gereden. Ik ben slecht in ruzie maken. Ik blijf te aardig. Maar zij voelde dat en dat voelde ik dan weer en ik had er de pest over in, dus ik gunde haar die overwinning niet en zo werd het een zinderende mentale strijd. Het meisje, duidelijk ervaren in deze aftankdiscussie, gaf geen millimeter toe en ik stond steeds op het punt om gewoontegetrouw te capituleren om van het gezeur af te zijn. Maar juist op dat moment wendde ik mijn blik af en voelde heel sterk: nee. Nee! Nee!! Ik doe het gewoon niet!!! Het meisje, dat steeds dacht dat ze er bijna was, vulde die stiltes dan op met een ‘Dus…’, waarbij ze mij het sleuteltje van de leenauto, dat ik al aan haar had overhandigd, probeerde terug te geven. Maar ik nam ze niet aan. Mijn lichaam weigerde gewoon en dat bepaalde uiteindelijk de beslissing. Want ineens knakte zij en liep weg met de woorden: 'Nou laat ook maar. Ik heb geen zin om hier verder…' (de rest verstond ik niet.)

Briesend liep ik naar mijn auto, reed te hard weg en dacht ineens: zitten die fucking dakdragers er nou eigenlijk op? In de ruit van een winkel die ik passeerde, kon ik ze niet zien. Dus ik parkeerde bij een supermarkt, stapte uit en…

Echt niet te geloven...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments