Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

HI FRIEND!

Ik doe mijn ogen open.
‘O dear’, zeg ik tegen mezelf. ‘Dit is de dag.’
Het is de dag van mijn examen.

Ik doe een snelle check: goed geslapen? Geen tekenen van ziekte? Is er vertrouwen? Hebben we er zin in? Oftewel: wat is dit voor dag waarop het moet gaan gebeuren?

De antwoorden zijn niet zo heel gunstig. Ik voel me moe. Suffig. Helemaal niet als iemand die straks informatie van een veel hogere frequentie kan gaan ontvangen. Dus de energie is te laag en daar moeten we wat aan doen.

En dan is er nog wat anders: er zit een raar liedje in mijn hoofd. Een techno-nummer dat volgens mij op een verzamel-cd staat. Het is echt zo’n boem-boem-boem nummer met weinig tekst en veel lawaai. Waar komt dat nou ineens vandaan? En het vervelende is: het zit in mijn hoofd en gaat er niet meer uit.
‘Daar moeten we straks even mee beginnen’, zeg ik tegen mezelf. ‘Even andere muziek opzetten, zodat deze dreun eruit gaat. Want op house kan ik niet werken.’

Maar het komt er niet van. En als puntje bij paaltje komt en ik op de fiets stap richting de Medium Academie, zit ik nog steeds met dezelfde 2 problemen: energie te laag en verkeerd liedje in mijn hoofd. Halverwege begint het ook nog te regenen. Geweldig! Ik besluit maar even te gaan schuilen onder een boom.

Daar sta ik dan. Met de zenuwen in mijn lijf, een te lage energie, schuilend voor de regen en steeds maar weer dat liedje. “Waar zijn jullie!”, roep ik uit in gedachten naar ‘de jongens aan de andere kant’. “Ik moet zo examen doen en kijk me nou staan...”

En dan...

“O mijn God!”, roep ik uit. Ik sla mijn handen voor mijn mond.
“O mijn God!”
Ineens valt het me in. Ineens weet ik welk liedje het is. En wat de woorden zijn: ‘Are you receiving? Can you feel me? The information. That you’re seeking... All systems go out on the floor. This is what you came here for. Hi Friend!’

In een klap schiet mijn energie omhoog. En het vertrouwen is ook sky high. Ik stap weer op de fiets met een big smile. Op weg naar een examen dat top zal verlopen.

Raar hoe ik het in mijn vorige blog voorspelde: je doet het niet alleen. En hoe typisch dat je het dan toch weer kunt vergeten. Maar zij vergeten ons niet. Desnoods ‘boemen’ ze net zo lang door in je hoofd tot je het hoort: Are you receiving? Hi Friend!Deadmau5 - THIS IS WHAT YOU CAME HERE FOR - lyrics

Are you receiving? 
Can you feel me? 

The information 
That you're seeking 
A sensation that is sneaking 
Has you reaching 
For the ceiling 
Theres no fighting 
The igniting 
This reciting is inviting 

All systems go out on the floor 
This is what you came here for 

Hi friend! Hi friend! Hi friend! Hi friend! 

Now your mind is open 
Your thoughts are flying 
To the bounce thats amplifying 
Taking form 
As you're complying 
Grab the notion 
Carry on replying 
Adopt tension 
Embrace mention 
True ascension 
Feeds retention 

All systems go out on the floor 
This is what you came here for 

Hi friend! Hi friend! Hi friend! Hi friend!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments