Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

LEARNING TO TRUST THE SPIRIT

13.00 uur: Examenconsult.
Dat staat er in mijn agenda voor morgen.
Het is het aller-, allerlaatste onderdeel van mijn opleiding aan de Medium Academie.

We moeten 2 consulten doen, elk van 20 minuten, in het Engels en in aanwezigheid van een 3-koppige jury. Binnen de Facebookgroep die we met alle examenkandidaten hebben, wensen we elkaar succes.
‘En denk erom: je doet het niet alleen’, schrijft collega M. erbij. Ik denk: ‘Zo is het.’

Wat heb ik allemaal geleerd in de afgelopen 7 jaar? In het kort eigenlijk 2 dingen: techniek èn vertrouwen in de spirituele wereld. Toen ik net aan de opleiding begon, hoorde ik mensen praten over die wereld, over gidsen en overledenen waar ze contact mee hadden. En mijn eerste gedachte was: yeah right. Ik had wel het gevoel dat er ‘een andere wereld’ was, maar eigenwijs als ik ben, had ik geen zin om me te laten vertellen hoe die wereld in elkaar stak.
“You’ll have to learn to trust the Spirit. That’s going to be quite a challenge”, zei een docente in Engeland tegen mij.
Ik begreep dat ik hierin nog een lange weg te gaan had.

7 Jaar later ben ik al een heel stuk op pad. Ik heb de niet-zichtbare wereld onderzocht. Ik heb ze leren voelen. Ik heb ze leren horen. Ik heb uitgeprobeerd hoe ik ermee kan communiceren. Dat bleek te gaan via gedachten. Ik maakte de afspraak met ‘ze’ dat zouden communiceren via gedachten in het Engels. En op hele crusiale momenten heb ik gezien hoe ze me hielpen. Nooit meer vergeet ik het moment dat ik voor een zaal stond met een overledene rechts van mij en geen idee bij wie die hoorde. Totdat ik heel duidelijk in mijn hoofd hoorde: ‘Turn to the left, dear. It’s the lady in the red shirt.’ Ik keek links, zag inderdaad een vrouw met een rood shirt aan, richtte me tot haar en... het klopte. Zo groeide het vertrouwen, beetje bij beetje. Het yeah right is nu vervangen door: right.

Niet dat we er al zijn. Het examen van morgen is eigenlijk slechts een tussenstand.
Maar na 7 jaar leren kan ik wel zeggen dat ik weet wat M. bedoelt met ‘je doet het morgen niet alleen’.
Als mijn techniek me niet in de steek laat, komt het allemaal goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments