Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

ORANGE TAKES AWAY THE BLUES

IMG_0632

Ik weet niet hoe het met u is, maar in deze tijd van het jaar begint het langdurig ontbreken van warmte en licht me altijd wat op te breken. En de schemerlamp in mijn praktijk kon nog zo gezellig branden, maar de stemming verbeterde niet echt. Zeker niet nadat ik een tamelijk leeg-trekkend consult achter de rug had, waarin ik ook beslist niet op mijn scherpst was geweest. Ik had een half uur voor het volgende consult. Wat nu te doen? Hoe nu te herstellen. Ik wist het even niet.

IMG_0634

Totdat ik de doos met brillen zag liggen. Een collega-medium gebruikte deze brillen tijdens de presentatie van haar scriptie over kleur. Ik was er meteen weg van en bestelde ze diezelfde avond op de site van een bedrijf in Amerika. Binnen een week werden ze bezorgd.
"Wat moet je hiermee?", vroeg A. toen hij de brillen zag.
"Ik weet het niet", zei ik naar waarheid. "Ik moest ze gewoon hebben, dus het zal nog wel blijken waarvoor."

IMG_0633

Ik pak de brillen en zet ze een voor een op. De blauwe maakt de wereld nog kouder dan ze al is. De groene brengt rust, maar geen energie. De gele is gezellig, maar te lichtvoetig. En dan zet ik de oranje op. Oranje. Kleur van inspiratie. Van zonsopgang en zonsondergang, van intense momenten die ertoe doen. Oranje is mijn lievelingskleur en heeft een magisch effect op me. Ik loop een half uur met die bril en het voelt als een feestelijk half uur, hoewel er feitelijk niks feestelijks gebeurt. Ik word opgeladen en kan er weer helemaal tegenaan. De bel gaat, de volgende klant komt binnen, we nemen plaats en... het gaat als een trein.

Oranje, bedankt!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 3 comments