Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

WEER NIET GELUKT

Ik ging dit jaar niet huilen bij de kerstmusical.
Dat had ik de pipo beloofd.
“Andere moeders huilen ook niet, mam. En het is echt een hele positieve musical”, had hij gezegd.

Het doek ging open en wat zagen ze er allemaal weer prachtig uit. Bovendien: die kinderen zitten al 7 jaar bij elkaar in de klas, dus je kent ze en je denkt: wat worden ze groot! Maar goed, ik ging niet huilen.

Het verhaal speelde in een hotel waar een familie gezamenlijk Kerst viert. Maar oom Guus, die het hotel runt, leeft met een knagend schuldgevoel. Want zijn bet-, bet-, betovergrootvader heeft destijds in zijn herberg in Beth-, Beth-, Bethlehem geen plek kunnen geven aan Josef en Maria. En toen is Maria bevallen in de stal. Wat een schande! En dat voor een horecaondernemer!

En dan valt de stroom uit. Gelukkig beschikt het hotel over een generator, maar de mensen in het dorp niet. Die zitten nu in de kou en zonder licht en dat met Kerst. Dus besluit oom Guus om iedereen uit te nodigen. Van achteruit de zaal stromen ze naar voren, kinderen met hun jasjes aan en lampionnetjes in hun hand, op weg naar het hotel. Op het podium zingt de rest:

Welkom, welkom
Hier in mijn hotel
Ik wist niet dat je komen zou
Maar welkom ben je wel.

De zaal vibreert. Je voelt hoe iedereen geraakt wordt. En de kinderen uit de andere groepen, die ook in de zaal zitten, staan spontaan op en zwaaien het lied mee met hun armen.

En ik breek.
Zoals ieder jaar.
Ik heb het geprobeerd, maar het is toch weer niet gelukt.
Volgend jaar nog 1 kans.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments