Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

IN THE JOY OF THE SPIRIT

De eerste mensen komen aan.
Geroezemoes op de gang.
Ik ben nerveus.
Vorige week had ik een huiskameravond die niet lekker liep. En je bent zo goed als je laatste optreden, dus... Ik kan alleen maar hopen dat het vanavond beter gaat.

Achterin de zaal staan 5 healers klaar. De mensen die een healing hebben aangevraagd, komen zachtjes binnen en gaan zitten bij een healer naar keuze. Kevin Kern speelt piano en de hele ruimte is verlicht met waxinelichtjes.

In stilte gaan de healers aan het werk. Ze vertellen fluisterend hoe het werkt, leggen hun handen op de schouders van de mensen en verbinden zich met de andere wereld. Ik ben in een supergevoelige staat en ik zie hoe de kleuren om hen heen zich versterken en verspreiden.

Zo zitten we 10 minuten. Dan is de healing voorbij en stroomt de rest van het publiek binnen. Allemaal hebben ze een waxinelichtje gekregen dat ze aansteken en neerzetten op een zilveren dienblad. Het wiebelende licht van al die kaarsjes, de energie in de zaal die zo prachtig is... het is daar dat de zenuwen gewoon verdwijnen. Het enige dat we hoeven te doen is die wolk stappen en gaan.

Dat is precies wat we doen.
We gaan.
We drijven.
We dansen.
‘Dancing in the joy of the spirit’, zoals mijn grote voorbeeld Mavis Patilla het noemt.
Alles lukt en alles is mooi.
En de frustaties over vorige week zijn definitief verdwenen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments