Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

 • Music:

NAAKT OPTREDEN

Ik zat in een team van ongeveer 4 mensen.
En we hadden een coach.
Eigenlijk leek het heel erg op The Voice of Holland.

Die coach was een toegewijd, maar streng mens. Ze leek me wel een autoriteit. We hadden een aantal groepsopdrachten vervuld en toen kwam ze met de Persoonlijke Opdracht voor mij. Het stond met gouden letters op zo’n king size enveloppe. Ik las de opdracht en schrok me kapot. Er stond: naakt optreden.

Nou, daar konden we heel kort over zijn: dat ging ik dus niet doen. Dus dat zei ik ook. Verbijstering alom. En teksten als ‘de groep laten vallen’ en ‘ook eens over je grenzen heen moeten gaan.’ En zij had zich toch ook in het leer gehesen. (Alsof dat zo erg is.) En die ander was IN een taart gesprongen. (Begreep ik ook al niets van.)

Ik hield voet bij stuk, maar van binnen begon ik wel aan mezelf te twijfelen. Was ik nou gek of de rest? Ik ging daar toch niet... In gedachte stelde ik het me voor. Ik stond voor de spiegel en dacht: het zou nog kunnen... Maar al snel dacht ik toch weer: nee. Nee, nee, NEEE!

En toen zag ik die posters, overal, van Stichting Wouter. Ze waren geel met zwart. Wat was dat nou? Deden we dit ook nog uit naam van een stichting? Dat had niemand mij verteld! Ik ging verhaal halen, maar iedereen ontweek me.
‘Dan maar googelen’, dacht ik wanhopig.
Het eerste wat ik tegenkwam over Stichting Wouter was een Engelse site. En daar stond het: Wouter, van stichting Wouter, was een pervert! Zie je wel, dacht ik. Ik ben niet gek! Maar hoe kom ik hier in godsnaam uit? Toen ging de wekker.

Ondertussen voel ik me moe.
Maar ook behoorlijk opgelucht.
Ik heb het niet gedaan!

Is er een dromenduider die hier zijn licht op kan laten schijnen?
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments