Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GOOGLE UNIVERSE EN 'IETS'

Ergens.
Ik weet meer niet waar.
Maar ergens is het me gelukt.
Om de controle over dingen een beetje los te laten.

Niet helemaal hoor, dat zou wel erg ver gaan voor de semi-control-freak zoals ik. Nee, net een beetje en wel met dit doel: ik wilde dat ‘iets’ ook af en toe dingen over kon nemen in mijn leven.

Een voorbeeld. Ik las een boek waarin vaak werd gerefereerd aan De Natuurwetten, of eigenlijk aan de Laws of the Universe, want het is een Engels boek. En elke keer als ik dat las, dan fascineerde dat idee van die wetten mij. Alsof ik er heel even een flits van zag en het dan weer verdween. En ik voelde: ik wil meer! Ik wil het hele plaatje zien!

Ik ging wat zoeken op internet, vond verwijzingen naar de oude Indiaase literatuur, maar ook naar hedendaagse westerse wetenschappers en daar raakte ik het spoor een beetje bijster, want: te veel en te verschillend en ik ben ook een kind van deze tijd, dus zoveel tijd heb ik nou ook weer niet voor zo’n vraag.

En toen besloot ik een ‘zoekopdracht’ de lucht in te gooien, naar Google Universe om het zo maar te zeggen. Ik vroeg: zou ik een eenduidig antwoord mogen krijgen op de vraag: wat zijn die Natuurwetten precies. En is het mogelijk om alle grote theorieën over leven en dood bij elkaar te hebben in een beetje overzichtelijke vorm, want: ik voel dat ik dat wil weten, maar ja: tijd...

De dag voordat we op vakantie gingen, liep ik te pakken en op de achtergrond stond de tv aan. Er was een herhaling van KRO’s Een Tweede Leven en daarin vertelde ene Rinus zijn verhaal over zijn bijna-dood-ervaring. Gek genoeg veerde ik pas echt op toen hij vertelde dat radioprogramma’s maakte over spirituele zaken. En ik geloof dat ik op dit moment voelde dat ‘iets’ me wat aan het vertellen was. Een berichtje van Google Universe dus. De timing was echter niet zo goed, dus ik krabbelde Rinus’ naam in mijn agenda en ging op vakantie.

Eenmaal terug viel mijn oog na een paar dag weer op die naam in mijn agenda. Op een avond typte ik hem in. Maar de site van Rinus vond ik niet zo boeiend. Wel ging ik verder op zoek naar dat radioprogramma van hem en ik kwam uit bij Omroep Gelderland. Ik klikte op Gemiste Uitzendingen. Er kwam een rijtje data tevoorschijn. En op dat moment voelde ik dat ik 'iets' naderde. Ik klikte op een van de uitzendingen.

Ik luisterde. Het bleek een interview van Rinus met ene Marja de Vries, een kunstenares die via een bizarre weg gekomen is tot het schrijven van een boek: De Hele Olifant in Beeld. En laat dat boek nou exact antwoord geven op mijn beide vragen! Marja heeft een jaar van haar leven gegeven om, aan de hand van de Natuurwetten, alle grote theorieën over leven en dood bij elkaar te brengen. En aan hoe ze erover sprak kon ik horen dat ze dat op een manier had gedaan die mij heel erg aanspreekt.

Ik heb het boek besteld.
En ik weet nu al dat het zo’n boek wordt dat mij weer een grote stap verder gaat brengen in mijn persoonlijke zoektocht naar Hoe Alles Zit.

En dat alles dankzij die zoekopdracht aan Google Universe.
Waarna 'iets' mij vervolgens bracht bij het antwoord op mijn vraag.
Waarvoor nog heel veel dank.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments