Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ADIEU PIETER

“Nou, Pieter is ook weer thuis”, zeg ik vanachter de computer.
“Welke Pieter”, vraagt A.
“Pieter de tweeter”, zeg ik.

Pieter de tweeter tweet de hele dag door. De hele dag door van die mededelingen waarvan ik me afvraag: wat moet ik ermee? En: wat wil hij ermee?
Op beide vragen weet ik het antwoord niet.
Heel onbevredigend.

Ik probeer me voor te stellen hoe het werkt. Pieter komt thuis. Gaat hij dat dan eerst tweeten? Of doet hij dat nadat hij zijn jas heeft opgehangen? Hamvraag is eigenlijk: tweet hij eerder dat hij thuis is dan dat hij het roept naar zijn vrouw? Dat zou namelijk betekenen dat ik eerder weet dat hij thuis is dan zij.
Heel ongemakkelijk.

Andere tweets van Pieter van de afgelopen dagen: ‘Zo, de dag zit erop.’ ‘Plannen voor het weekend zijn gemaakt.’ ‘Sporten gaat niet door.’ Lege mededelingen zonder kop, zonder staart, zonder context, zounder inhoud. Wel roepen ze heel veel vragen op. Wat ga je dan doen dit weekend? Waarom ging dat sporten dan niet door? En welke sport doe je eigenlijk!

Ideale tweets zijn voor mij als luchtballonnetjes met briefjes eraan. Ballonnetjes die de wereld mooier kleuren en die iets te zeggen hebben. Maar de tweets van Pieter voelen meer als bellenblaas. Leuk tijdverdrijf voor de blazer, maar qua belang halen ze vaak de tuin van de buren niet eens.

En dan neem ik een besluit: ik ga Pieter onttweeten. Het is vast een aardige jongen, maar hier scheiden onze wegen. Ik haal het groene vinkje bij zijn naam weg en voel meteen al een soort rust. Vanaf nu moet hij maar thuiskomen zonder dat ik ervan af weet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments