Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LAAT JE INVRIEZEN

01032010

Nou moe.
Word je 's ochtends wakker, hangt er iets nieuws in het bushokje:
Een oproep om je in te laten vriezen!
Voor de wetenschap!

Ik had wel eens gehoord van het invriezen van mensen. Maar ik dacht dat het nog op het niveau van Startrek zat. Volgens de Wikipedia zijn we echter al iets verder. Dat invriezen laat je dus doen als je klinisch dood bent. Het hart klopt niet meer, maar de hersenen zijn nog niet dood. Je gaat dan in een badje van -196 graden (heerlijk) en je laat je ontdooien zodra ze de oplossing hebben voor je ziekte. Of zodra de politiek weer geloofwaardig is. Of de files zijn opgelost. Of de armoede uit de wereld is. Ik stel me zo voor dat je dat mag aankruisen op een briefje.

Het klinkt allemaal aardig. Maar wat als jouw ziekte opgelost kan worden en er ondertussen een hele nieuwe ziekte de aarde teistert. Of de politiek is veranderd, maar we vallen ondertussen onder Duitsland. Of de armoede is de wereld uit, maar iedereen lijdt aan welvaartsproblemen.
Trouwens, een van mijn grote angsten in het leven is dat ze me ooit uitschelden voor oud lijk. En dat is feitelijk wat ik word als ik me in zou laten vriezen.

Volgens de poster gaat het ook nog om een wetenschappelijk experiment. Ze vragen om vertrouwen in de wetenschap. Dat is op zich al veelgevraagd, maar helemaal als ziet wat voor lulletje R. ze in een witte jas er op die poster staat! Moet ik daar mijn leven aan geven?

Nee, ik denk niet dat ik geschikt ben voor dit experiment.
Het lijkt me niks om wakker te worden over 300 jaar.
Ik vind het al ingewikkeld genoeg dat ik na 1 nachtje slapen rare nieuwe posters in de bushokjes zie hangen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment