Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN AVOND IN HET TEKEN VAN DE LIEFDE

Het kerkje hebben we 's middags versierd.
Samen met de pipo en het patatje.
Overal liggen uitgeknipte rode hartjes met hartjes-snoepjes erop.
Het ziet er schattig uit.
Rode kaarsen, rode bloemen, rode kleden over de boekentafel... Laten ze maar komen hoor, die 175 Valentijns.

Het is 19.45 uur.
De kerk stroomt vol en ik loop even naar de keuken. Daar zitten de mediums José Gosschalk en Tony Stockwell die zo op gaan treden. José praat wat met haar dochter. En Tony probeert een pak sinaasappelsap open te krijgen. Het lukt niet erg. Ik moet lachen.

Om 20.00 uur start deze avond die in het teken staat van de liefde. Want eigenlijk is dat waar mediums mee werken. Zonder de liefde die overleden dierbaren nog altijd voelen voor hun geliefden op aarde, zouden wij nergens zijn. Als de doden alleen maar dachten: jongens, wat zweef ik hier lekker en wat kan mij het schelen wat die armetierige lieden op aarde allemaal uitspoken, dan waren wij snel klaar. Maar wij zijn niet snel klaar. We zijn nooit klaar. Ze staan namelijk altijd weer te dringen, de spirits, om door te mogen komen. Om zich kenbaar te maken. Om nog iets te kunnen zeggen tegen hun geliefden in de zaal. En dat doen ze omdat ze nog altijd van ze houden.

José begint de avond met een contact met een echtgenoot die al 15 jaar dood is, maar toch nog weet door te geven dat hij erbij was toen zijn vrouw laatst zijn boeken zat door te kijken. Is het niet prachtig? En Tony komt weer met prachtige details, bijvoorbeeld van een vader die doorgeeft dat zijn zoon hem door het huis heeft getild aan het eind van zijn leven, echt in zijn armen, als een klein kind. En hij krijgt een moeder door die op zoek is naar 'her girls'. Gelukkig blijken beide dochters in de zaal te zitten. Hij pikt ook nog een vermoord meisje op dat vertelt dat de politie het bij het verkeerde eind had en een vrouw die zo graag iets wil doen aan het drankprobleem van haar achtergebleven man.

Tony Stockwell.
Al drie jaar Engelands Beste Medium.
Hij praat met de doden en brengt ze weer tot leven met de meest prachtige, persoonlijke details.
Alleen dat pak sinaasappelsap open krijgen, dat lijkt nog wat te hoog gegrepen.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments