Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEVEN EN NEMEN

Ik ga ergens werken.
En ik reis met de trein.
Maar het punt is: mijn schoenen staan nog op het perron. Samen met mijn jas en mijn tas en in die tas zit ook nog mijn rode poederdoosje (?). Maar de trein rijdt al weg. O, dear!

Ik sta in de trein die mij dus verwijdert van mijn spullen en ik zie mezelf weerspiegeld in het raam. Ineens valt me op dat ik een licht-groene baret op heb en aan mijn voeten draag ik een soort van uggs die heel lekker zitten. Het valt me op dat ik er eigenlijk helemaal anders uitzie. Een beetje modebladenachtig. Eigenlijk heel leuk. Maar dan komen de zorgen weer opzetten, want: o, ik moet naar mijn spullen en het lukt niet en ik raak zelfs helemaal in paniek!
Ik herken de situatie ook. Het gebeurt me zo vaak dat mijn spullen ergens zijn en ik me daarvan verwijder, zonder dat te willen. En het lukt me dan nooit om terug te komen. Treinen die stilstaan, spekgladde wegen, fietsen met lekke banden, mensen die mijn spullen stelen. Ik voel me heel, heel erg moedeloos. Het komt vast nooit meer goed met mij.

De trein stopt. Ik wil eruit om een trein terug te nemen, maar mensen dringen naar binnen en duwen me achteruit!
'O, help! Help nou toch!', denk ik wanhopig.
En dan gebeurt het.
Ik word ineens heel rustig. En ik zie mezelf weer, weerspiegeld in die ruit, in die leuke, nieuwe look. En ineens 'snap' ik het: het is goed zo. Je raakt dingen kwijt en je krijgt er ook weer nieuwe dingen voor terug. Leuke, nieuwe dingen. Zoals een lichtgroene baret. Dit is leven: geven en nemen.
"Geven en nemen", zeg ik op de kadans van de trein.

Geven en nemen.
Geven en nemen.
Een nieuw inzicht, verkregen in de nacht.
En eindelijk een trendbreuk in een droom die ik al heb zolang ik me kan herinneren.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments