Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EENS GETWITTERD, BLIJFT GETWITTERD

Het is half vier 's nachts als ik overeind schiet in mijn bed.
'S***! Ik heb in mijn laatste twitter 'gefonduet' geschreven. Met een t en het moet met een d!', schiet het door mijn hoofd.
'Ach joh', zeg ik tegen mezelf. 'Dat zal heus wel niet en trouwens, wat maakt het uit...' En met die gedachte laat ik me weer achterover vallen.
Maar zo makkelijk laat het perfectionistische stukje in Janneke zichzelf niet afschepen. Er volgt een half uur lang van intensief afvragen of ik nou wel of niet gefonduet met een t heb geschreven. En dan besluit ik dat het zo niet langer gaat. Ik sla zuchtend de dekens van me af.
"Ik ga wel even kijken", zeg ik boos tegen mezelf.
Ik loop naar beneden en zet de computer aan. Het is nu 4.15 uur. Belachelijk, dat ik hier mijn bed voor uitga. Ik klik op mijn log en... ja hoor: gefonduet, met een t. Dus toch.
Dan komt nu ding 2: hoe verander je dit? Wijzingen in mijn log aanbrengen is geen probleem, maar in een twitter heb ik dat nog nooit gedaan. Ik doe nog een poging tot uitzoeken (niet mijn sterke kant) en ik overweeg zelfs of ik het A. zal vragen. Maar of ik die wakker mag maken om 4.30 uur met de vraag of hij gefonduet wil veranderen in gefondued, dat waag ik te betwijfelen. En dus ga ik maar weer naar bed. Waar ik zowaar nog in slaap val. Ongeveer net zo ontspannen als een stukje vlees aan een vork in een pan met kokende olie.

's Ochtends vroeg, om 7.15 uur, zit ik alweer achter de computer. Want ik meen nu toch ineens te weten hoe je een twitter kunt wijzigen. Helaas, ook deze poging mislukt. Eens getwitterd, blijft getwitterd, zo lijkt de regel. En dus ook: eens gefonduet, blijft gefonduet. K**!

"Ach mam, wat maakt het uit", zegt de pipo als hij me bezig ziet.
"Ik ben eindredacteur", leg ik uit. "Ik mag geen fouten maken in mijn schrijven."
"O", zegt de pipo. Hij denkt even na.
"Dan moet je zorgen dat het niet opvalt. Dus snel over wat anders beginnen. Zo van 'tomtidom, niks aan de hand'."

Goed advies.
Zou ik eigenlijk naar moeten luisteren.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments