Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NEUS AAN NEUS

Ik zat in de brugklas en tijdens de pauze in het overblijflokaal stond ik vaak vlakbij een stelletje uit 4 VWO. Het meisje was heel knap, had een ballerina-achtige houding en lange, donkere lokken. De jongen was een kop groter, had een oorbel in en de uitstraling van een gitarist van een populaire band. Ze waren smoorverliefd en stonden de hele pauze in elkaars ogen te staren, neus aan neus.
Neus aan neus; ik ben dat beeld nooit meer vergeten.

Jaren later kwam ik in de klas te zitten met het jongere zusje van het mooie meisje, Marlies. Marlies en ik werden vriendinnen en ik kwam regelmatig bij haar thuis. Zo leerde ik dat het mooie meisje Marjon heette en de vriend Pieter. En ik zag ze ook wel eens samen, maar nooit zoals in mijn hoofd: neus aan neus.

Marlies gaf vanavond een feest en Marjon was er ook. Zonder Pieter, want dat was uitgegaan. Ze was wat ouder, maar nog steeds zo mooi. En ze had haar dochter bij zich, Tessel, van een jaar of tien.
De muziek werd aangezet en Tessel en Marjon gingen samen dansen. Je kon zien dat er een bijzondere band tussen hen was. Ineens sprong Tessel op tegen Marjon, sloeg haar benen en armen om haar heen en ze keken elkaar in de ogen en ze dansten. Neus aan neus. Ik keek. En niemand wist hoe raar ik me voelde.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments