Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GRIEPERDEPIEP....

10082009

Ik was gebeld door Een Ander Omroepblad.
Dat was even raar.
Op een of andere manier was ik er niet meer van uitgegaan dat ik ooit nog op een nieuwe redactie zou gaan werken, laat staan bij een ander omroepblad. Maar goed, de schatkist was een beetje leeg en de praktijk is stil wegens vakantie, dus ik dacht: ik doe het gewoon.

Iedere redactie is toch weer anders. Op de redactie van dit blad bleek de Mexicaanse griep de gemoederen erg bezig te houden. Overal hingen briefjes met aanwijzingen ‘ivm de Mexicaanse griep’. En in de wc stond, naast de gewone zeep, een fles Dettol. Ook in verband met de Mexicaanse griep.

Toen kwam er ook nog een mailtje binnen, met stevige maatregelen. Niezen niet in je handen, maar in speciaal daarvoor verspreidde tissues. En verder werd aangekondigd dat zo dadelijk desinfecterende 'baby-wipes' zouden worden verspreid ‘om dagelijks je telefoon, toetsenbord, muis etcetera mee af te nemen. Daarnaast krijgt elk werk-eiland een gedeelde pompflacon ontsmettingsgel voor de handen. En een tube verzorgende handcrème voor wanneer je merkt dat je huid iets geïrriteerd raakt door de ontsmettingsgel. Graag direct melden wanneer jouw items opraken!’

Overigens hadden deze maatregelen geen enkel negatief effect op de sfeer. Integendeel. Toen er iemand jarig bleek te zijn, werd er een vrolijke 'Mexicaanse' versie van Lang zal die leven gezongen, namelijk: ‘Hoe lang zal die nog leven…’ Eindigend met een juichend: ‘Grieperdepiep, hoera!’ De jarige werd nadrukkelijk niet de hand geschud, maar hij kreeg wel een cadeautje. Het boek: de magie van je geboortejaar. Kortom: bij het andere omroepblad nemen ze hun maatregelen, maar zien ze het niet zo somber in.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments