Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

UND WEITER GEHT'S

DSCF3004

DSCF3029


We zijn weer thuis, oehoehoee, we zijn weer thuis, oehoehoehoeoee...

Tijdens de vakantie ging mijn mobiel kapot.
En ik maak altijd mijn vakantiefoto’s met mijn mobiel.
Dus: geen vakantiefoto’s.
Komt u even goed weg.

Maar dan zijn er natuurlijk altijd nog de vakantieverhalen. Over het heksenhuisje op een berg in een bos, waar we zaten die drie weken. Waar de hazen huppelden door de tuin en de eekhoorns boom in en boom uit renden. Waar ik tot diep in de nacht op de veranda las in Het Spel van de Engel. 's Ochtends had ik een heerlijk hardlooprondje, over een weggetje dwars door de Duitse graanvelden.

Het patatje werd 5. Hij kreeg een radiografischbestuurbare modderauto, waarmee een droom uitkwam.
Eerst was er zon. Toen zwommen we in het plaatstelijk meer, tussen de vissen. Daarna kwam er regen. Die dagen kwamen we in musea. (Das Haus des Kleines Wunders was er een van en het ging over ‘waarnemen’. Er gebeurde daar iets waardoor het voor mij Das Haus des Großes Trauma’s werd, waarover later meer, tenzij ik besluit dat ik dat verhaal uit mijn geheugen ga wissen, wat misschien wel het beste is voor iedereen...) En toen werd het weer zonnig. En gingen we trappelbootje varen. En weer zwemmen en wandelen en Klettern (nee, niet naar beneden. In het Duits heet het juist Klettern als je boven blijft.)

En ’s avonds was er Astro TV, maar dan de Duitse versie. En dat was me een belevenis! Vooral ‘Die Sarina’ die achter elkaar vrouwen aan de lijn kreeg die wilden weten wanneer ze weer een partner vonden, waarop zij dan steeds zei: “Ja, findest du bestimmt, in Oktober. Aber du sollst mehr rausgehen. Tschüssie!” Om dan verder te gaan met: “So, liebe Zuschauer, wieder jemand glücklich gemacht. Und weiter gehts...” En toen belde er een vrouw die zei dat Die Sarina had gezegd dat ze in juli een man zou vinden. Maar juli was bijna voorbij en: geen man. Die Sarina: “Weil du nicht rausgehst. Hab ik doch gesagt! Tschüssie!”

Het was een fijne vakantie. Met veel samen en veel ontspanning en plezier. We zijn uitgerust, de blik is fris en er zijn weer allemaal nieuwe plannen en ideeën.
En nu zijn we weer thuis.
Vandaag heb ik al een beetje gewerkt.
Morgen werk ik heel veel.
Also, liebe Zuschauer, weiter geht’s!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments