Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TWEE HEMELSE MOMENTEN

Het was de dag dat de pipo terugkwam van schoolkamp.
Daar stonden wij, de ouders, te wachten bij de school.
En daar kwamen de eerste auto’s, hard toeterend, want zo hoort dat. Zwaaiende papa’s en mama’s, bleke maar hele blije gezichtjes voor de autoruiten, portieren die open zwaaien en ouders en kinderen die elkaar in de armen vallen. Daar tussendoor lopend de directeur van de school die altijd bij dit soort momenten aanwezig is. Een klein gebaar, maar zeer gewaardeerd.

Nu zie ik mezelf, van een afstandje. De zon schijnt op mij. Ik kijk naar een tafereel dat me heel gelukkig maakt. Het leven op aarde heeft soms hemelse momenten...

Het was ook de dag dat het patatje ’s middags kennis mocht komen maken op zijn nieuwe school. Want het jaar bij het Medisch Kinderdagverblijf zit er bijna op en het patatje gaat na de vakantie naar een echte grote school in het Speciaal Basis Onderwijs. We gingen met z’n vieren, want ook de uitgeputte pipo wilde mee om te zien waar zijn broer terecht komt.
We komen aan bij de school, in de omroepstad. En ik voel hoe al mijn antennes uitstaan, om maar zoveel mogelijk informatie op te pikken. Ik zie lieve juffen, veel boeken, knutsels aan de muur en een witte piano in de gang. Het patatje reageert nog wat angstig. Hij durft de juf niet aan te kijken en haar ook geen hand te geven.
“Is er ook auto’s op deze grote school?”, vraagt hij zachtjes in mijn oor.
Gelukkig, er zijn heel veel auto’s.
Een half uur later: het patatje rent al vrij heen en weer. Ik sta op het plein en ben in gesprek met een andere moeder die ook al een lange weg met haar vijf-jarige zoon heeft afgelegd. Er is herkenning. Er is opluchting. Hier horen ze thuis.

De camera zoemt weer uit. De zon schijnt op mij. Ik kijk naar kinderen die rennen en spelen en die hier heel erg veel gaan leren in een omgeving die ze begrijpt. Ik kijk ook naar de juf van het patatje waar ik nu al alle vertrouwen in heb. Ze heet Angela. Wat wil ik nog meer...

Twee hemelse momenten op één dag.
Lucky me.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments