Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IJSBEER OP BEZOEK!

Ik ken de IJsbeer al zes jaar.
Maar ik had hem nog nooit ontmoet.

Toch heeft de IJsbeer een crusiale rol gespeeld in de geschiedenis van dit log. Het was in 2003 en ik was net een paar maanden deze stukjes aan het schrijven, toen ik voor het eerst de kijkcijfers zag. Wat bleek: ik legde mijn hele ziel en zaligheid bloot voor welgeteld 3 lezers per dag. Toen was ik er klaar mee. Beroemd hoefde ik niet te worden, maar dit was een beetje het andere uiterste. Dat schreef ik op en toen reageerde de IJsbeer. Hij schreef dat ik niet mocht stoppen en dat hij genoot van mijn geschiedenissen. Dat kon ik niet negeren en dus ging ik door.

In de jaren daarna reageerde de IJsbeer nog wel eens op logjes. En we mailden af en toe wat en ik kreeg ook wel eens een schrijfopdracht via hem. Maar maandag was er ineens een sms: of we konden afspreken voor een zakelijk gesprek. Dat kon. We spraken af voor dinsdag en toen bedacht ik me: nu ga ik voor het eerst de IJsbeer live zien!

Het werd dinsdag. Ik deed de deur open en daar stond de IJsbeer. Eigenlijk was hij precies zoals ik me had voorgesteld en ook pratend was de sfeer meteen hetzelfde als over de mail.
Maar andersom bleek de IJsbeer toch wel verrast. Want na afloop van het gesprek, zei de hij: “Twee dingen zijn anders dan ik had gedacht. Op je log twijfel je nog wel eens over dingen, maar in het echt zie ik daar nisk van. En je bent in het echt ook minder klein dan ik dacht.”

Dus voor iedereen die mij ziet als een klein en kwetsbaar typje: u heeft het mis.
In het echte leven blaak ik namelijk van het zelfvertrouwen. En daarnaast ben ik ook nog eens ongelooflijk lang.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment