Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET IS TOCH NIET TE GELOVEN

De deur valt dicht en ik zucht.
Dit was een emotioneel zwaar consult dat nog wel even aan me zal blijven plakken. Maar dat kan dus niet, want over 10 minuten staat de volgende klant alweer voor de deur. Hoe ga ik dit doen? IJsberen helpt niet. Muziekje luisteren ook niet. Ik begin me steeds ongeruster te maken, want ik vind het niet fair naar die volgende klant toe.

Ik kijk in mijn agenda. Esther heet ze. En ze klonk nog heel jong over de telefoon. Ik besluit me gewoon te focussen op Esther. Ineens schiet me een oefening te binnen die ik geef in mijn eigen intuïtie-cursus. Je neemt een naam en je schrijft gewoon alles op wat in je opkomt. Hoe raar ook.

Ik pak pen en papier. Ik haal een paar keer diep adem en ik schakel over op die wat lagere bewustzijnstoestand. Dan open ik mijn ogen en ga schrijven. ‘Een kuiken loopt naast een eend. Over straat. Het kuiken loopt eerst een beetje onder de vleugel van de eend, maar gaat dan ineens voorop lopen. Het is een bijdehandje. De eend vindt dit niet leuk. Ze komen bij een grote weg. Het kuiken stopt. De eend let niet op en loopt onder een auto. Hij is dood.’

Ik schakel weer over op mijn meer heldere bewijstzijn en ik lees de tekst door. Raar verhaal natuurlijk. Wat moet ik hiermee? Dan wordt er op de deur geklopt. Het is de Esther.

Ze wil het over 10.000 dingen hebben, zegt ze. Ze weet niet waar ze moet beginnen. Ik zeg: “Rustig maar. Ik zal kijken wat het eerst naar voren komt. Dat is meestal het belangrijkste.”
Ik kijk.
Ik voel.
Ik zie dat ze iemand is kwijtgeraakt. Een man. Haar vader. Het was een vader tegen wie ze jarenlang heeft opgekeken. Maar de laatste tijd niet meer, want ze was zich net van hem aan het losmaken. Dat gaf spanningen, want die man kon daar niet goed tegen. En nog voordat ze het hadden kunnen oplossen, kreeg hij een auto-ongeluk en stierf.

De deur valt dicht. Ik zucht.
Dit was een heel goed consult.
Ik kijk op het papiertje.
Het is toch niet te geloven.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment