Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

ZO RUSTIG EN GEDULDIG...

Ik ben geboekt als medium, voor een huiskameravond in Amsterdam. Precies op tijd rij ik de betreffende straat in. Maar dan komen we bij hoofdstuk 2: parkeren. In de hele straat geen plek te vinden. In de straten eromheen ook niet. Weer twee straten verder is het alleen parkeren voor vergunninghouders. Ik raak nu een beetje in paniek.
‘Rustig blijven’, zeg ik tegen mezelf. Gewoon rondjes rijden totdat ergens een plek vrijkomt.

Na drie rondjes besluit ik mijn zoekgebied te vergroten. Dan maar een heel stuk lopen. Uiteindelijk vind ik een plek, naast een parkeermeter. Yes, dat lijkt er meer op. Ik voer mijn chippas in en krijg een rare melding: card error. Nee, nou moeten ze ophouden. Nou vind ik het niet leuk meer. Ik doe die kaart er nog een keer in en dan gaan we gewoon afrekenen of anders...
Card error.
“G***!” schreeuw ik tegen de parkeermeter en ik geef er een keiharde trap tegen. Briesend ga ik op weg naar de volgende meter. Daar mag ik 9 euro aan doneren. 9 Euro om op een plek te staan waar ik helemaal niet wil staan, op tien minuten lopen van mijn doel.
K**-stad, k**-parkeren!
“Probeer om te keren”, zegt de Tomtom in mijn tas.
“En jij moet helemaal je kop houden”, schreeuw ik uit, terwijl langsfietsende mensen me verbaasd aankijken.

Het is het eind van de avond. Ik heb twee uur lang een engelachtig optreden weggegeven tussen de schuifdeuren van een ontzettend gezellige benedenwoning. Ik heb voor bijna iedereen een contact gemaakt, heel veel vragen beantwoord en heel veel verteld over die andere dimensie waar overledenen heengaan en waar zoveel liefde is.
Het gezelschap is erg enthousiast. Ik word gevraagd voor nog een optreden en de gastvrouw drukt me een flinke bonus in mijn handen.
“Je deed het fantastisch. Zo geduldig en rustig en zuiver.”

Van binnen moet ik lachen.
Een paar uur geleden stond ik nog met de stoom uit mijn oren tegen een parkeermeter te schoppen.
Dus rustig en geduldig... mwah, ik dacht het niet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments