Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

EEN BEETJE FATSOENLIJK DROMEN

Maandag, 9.30 uur: interview droomdeskundige.
Dat staat in mijn agenda.
En ik heb er zin in!

Dromen vind ik leuk en de mevrouw in kwestie klonk prettig over de telefoon. Dus het gaat helemaal goed komen. Tenminste...
“Is het misschien een goed idee als ik wat dromen van mezelf naar u mail? Dan hebben we een concreet voorbeeld om te kijken hoe u te werk gaat”, stelde ik haar voor.
Dat vond de droomdeskundige prima. En sindsdien slaap ik met een blocnote en een pen naast mijn bed. Iedere keer als ik ook maar een beetje wakker ben, krabbel ik mijn laatste belevenissen op. Om er de volgende ochtend verbijsterd naar te kijken.

‘Ik loop een zaal met mensen in. Ik ga ervoor staan en open mijn tas. Er zitten lineaaltjes in, met namen erop. Die lees ik voor, een voor een. Een man wijst naar mijn sokken. “Ze zijn niet van hetzelfde merk”, zegt hij. Ik kijk. Hij heeft gelijk. Ik vraag me af hoe erg dat is.

“Hier kan ik niet mee aankomen hoor”, zeg ik tegen A. Ik hoop dat ik vannacht een beetje fatsoenlijk droom.

‘Ik kijk naar een documentaire. Het gaat over een professor met een zeldzame ziekte. Aan het eind is er een verpleegster met een blauwe spuit. Dan stopt de film.
“We weten allemaal hoe dit afloopt”, zegt de docent. Ik kijk om me heen. Ik weet helemaal niet hoe dit afloopt. Maar ik durf het ook niet te vragen.’

Nou ja, ik droom gewoon belachelijk! Dit wil je toch niet in een blad zetten? Maar ik heb niks anders en ik zou de dromendeskundige vandaag mailen. Wat nu te doen. Ik besluit zelf op internet te gaan neuzen naar de mogelijke betekenis van de dromen. Wie weet valt het mee.
Na een uur ben ik er al uit. En het zit als volgt: mijn dromen gaan erover dat ik mij zorgen maak, over wat mijn dromen zouden kunnen betekenen...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments