Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

PROUD JANNEKE

Laatst zat op een redactie iemand op Youtube te kijken naar een oude uitvoering van het nummer Proud Mary van Tina Turner. Ik keek even mee. En ik dacht: wauw!
’s Avonds zocht ik het filmpje nog een keer op (het is de tweede vermelding die Youtube geeft bij Proud Mary).

Ik raakte eerst gefascineerd door de tekst. Big wheel keeps on turning, proud Mary keeps on burning, and we’re rolling, rolling, rolling on a river... Gelukkig heeft Google een compleet item hierover dat al mijn vragen beantwoordde.

En daarna raakte ik in de ban van het dansje. Het dansje van Tina en de Ikettes in hun onmetelijk korte jurkjes. Dat dansje is namelijk heel primitief en heel goed. En – dat heb ik altijd als ik een heel goed dansje zie - dan wil ik het ook kunnen. Dus op een ochtend, toen iedereen het huis uit was (anders gaat het niet), ging ik oefenen.

Nou lukt me dat meestal wel, zo’n dansje uitvoeren zoals de artiesten en dat geeft me dan een ontzettend fijn gevoel, alsof je even in de huid van de artiest kruipt. Maar dit keer leek het helemaal nergens op en al helemaal niet op Tina Turner. Hu? Hoe kon dat nou? Zo moeilijk zag het er toch niet uit? Maar wat ik ook probeerde: het werd niks. Ik besloot boodschappen te gaan doen en het dansje helemaal te vergeten. Ik had wel belangrijkere dingen te doen dan me met zoiets puberaals bezig te houden. Maar blijkbaar liet het me toch niet los, want midden in de supermarkt, bij de rijst, wist ik ineens wat eraan ontbrak: hele hoge hakken en een heel kort jurkje, net als Tina en the Ikettes, that would do the trick!
Dus ik me thuis meteen omkleden en het uitproberen en ja hoor: ineens had ik hem te pakken. Nou ja, u zou waarschijnlijk blauw liggen, maar ik voelde me even heel erg Tina Turner en ik kan u vertellen: dat was een heel fijn gevoel.

En als ooit iemand voorstelt om een playbackshow te doen, dan doe ik Proud Mary. Met drie Ikettes achter me. En dat wordt hilarisch en helemaal te gek and we’re rolling, rolling, rolling on a river...
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments