Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

LOUD AND CLEAR

DSC00408

Het waait.
En hard ook.
Ik zit in de auto en ik voel de rukwinden.

Er fietst een vrouw op het fietspad. Ze heeft één hand aan het stuur en met de andere probeert ze haar jas en sjaal op hun plek te houden. En dan gebeurt het. Er komt weer zo’n rukwind en ik zie het gewoon voor mijn ogen gebeuren: de vrouw wordt van haar fiets geblazen. De fiets ligt links, net nog draaiende wielen. En de vrouw ligt rechts met hele grote ogen van verbijstering.
“Ze is van haar fiets geblazen!”, schreeuw ik uit. En het mag natuurlijk niet, maar ik moet er toch ontzettend om lachen, want het zag er heel komisch uit.

Ik parkeer de auto. De wind brult nog steeds als een gek. Als ik het portier open, hoor ik ineens een luid gedender. Ik kijk om en ik zie een lege, zwarte kliko die recht op me af komt denderen.
“Woeoeoe, spooky”, zeg ik.

Ik loop naar huis.
Ineens gekraak.
Een tak valt neer, een meter of vier voor me.
“Niet echt een grote tak”, zeg ik.

Het punt is: ik moet nog boodschappen doen. En dat wil ik nu doen, want dan ben ik daarna lekker vrij. Zo had ik het in mijn hoofd. En zo ga ik het doen ook. Wind of geen wind.

Ik pak mijn tas, boodschappenlijstje, lege flessen. Ik rij mijn fiets het achterommetje in. Iets zegt mij dat dit geen goed idee is, maar ‘iets’ moet maar even wat voor zichzelf gaan doen, want ik ga gewoon naar de supermarkt. Kom zeg, een beetje wind gaat mijn plannen niet verstoren.

Eerst klinkt er weer zo’n ‘hoei!’
En dan zie ik twee schaduwen van links komen.
En ik denk nog: dat kan niet, want die zijn te zwaar.
Maar dan vallen de twee loodzware deuren die klaar stonden om naar de sloop gebracht te worden, toch echt voor mijn neus neer.

Ik draai me om en loop weer naar binnen.
“Boodschap ontvangen hoor”, zeg ik. “Loud and clear.”
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments