Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

FEMALE CHAUVINISTIC PIG

“Ik heb nu een collega en dat is zo’n Female Chauvinistic Pig waar je wel eens van hoort”, zei vriendin E. tijdens het etentje van zondag.
“O ja?”, vroegen wij nieuwsgierig. “Wat doet ze dan?”
“Nou”, zei E., “ze zegt bijvoorbeeld tegen een mannelijke collega: ‘Jezus, wat zie jij er lekker uit vandaag.”
Brrr.
We besloten dat we Female Chauvinistic Pigs een beetje eng vonden.

Gisteren herinnerde ik me ineens een mede-studente uit de tijd dat ik nog Frans studeerde. Ze zag er heel gewoon uit; echt zo’n meisje met een staartje en een blouse met een spencertje erover. Maar ze gedroeg zich... hoe noem je dat... boertig? Zo schreeuwde ze altijd en ze noemde iedereen bij de achtenaam. Dus dan brulde ze bijvoorbeeld door de gang:
“Hé, Van Dijk, waar hebben we college!”
Ik herinner me een keer dat er weer eens een hele lange rij stond in de kantine. Het boertige type kwam aanlopen en was duidelijk niet van plan om achteraan aan te sluiten. Ze koos iemand uit in het midden van de rij en riep:
“De Bruin, pak voor mij even twee broodjes, een kaas, een salami, een boter, een melk en een kroket!” Waarna ze gewoon alvast ging zitten aan een tafeltje.

Er waren weinig mannelijke studenten bij Franse Taal- en Letterkunde, maar bij de ouderejaars was eentje, o la la, wat was die jongen mooi. Lang, slank, donkere krullen, een beetje een soort Julien Clerc. En hij wist ook dat hij mooi was, want hij had altijd broeken aan die weinig te raden overlieten, als u begrijpt wat ik bedoel.
Op een dag stond ik in de lift met Julien Clerc en ik stond me vreselijk ongemakkelijk te voelen naast al die looks. Toen stopte de lift. De deur ging open en daar stond het boertige type. Ze glimlachte verlekkerd naar Julien Clerc, stapte de lift in en toen gebeurde het: ze pakte hem recht in zijn kruis en zei: “Ding dong, is daar iemand?”

Op dat moment vroeg ik me af wat dit in godsnaam voor menstype was.
Nu weet ik het: een Female Chauvinistic Pig, avant la lettre.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments