Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

'T KOMT WEL GOED

Ik las ooit een theorie van Gerrit Komrij over het ‘fragmentatiebomeffect’. Hij stelde daarin dat wanneer je iets creëert en je creatie bereikt een publiek, dat je vervolgens geen idee meer hebt van het effect dat jouw creatie op anderen heeft en dat die creatie dus eigenlijk duizenden eigen levens gaat leiden.

Mick Hucknall (Simply Red) heeft geen idee welke rol zijn stem speelt in mijn leven. In 1986 kwam ik vrij uit het strafkamp. Mijn leven was een chaos, ik was bang en verward en ik had geen moment het gevoel dat ik de toekomst aankon. Ik ging zwalkend door het leven en vond steun in kleine dingen.

1986 Was ook het jaar waarin de debuutcd Picture Book van Simply Red uit kwam. En overal waar je was, klonk de stem van Mick Hucknall. Uit de radio in de keuken van de zeilschool waar ik die zomer werkte, op het strand in Italië waar ik op vakantie was en via mijn walkman in de trein naar Amsterdam, waar ik na de zomer ging studeren. Overal was Mick en overal stelde hij me gerust.

Ook met de nieuwe cd Home heb ik gekocht. Ik hoor de teksten nauwelijks en de nummers ook maar half; ik hoor vooral de stem van Mick die gelukkig nauwelijks veranderd is. En die ook nog steeds hetzelfde tegen me zegt: ‘t komt wel goed.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment