Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET GELUID VAN BEWEGENDE DEELTJES

Kent u dat, dat je soms in je dromen briljant bent? Veel briljanter dan overdag, wat natuurlijk wel even slikken is. Je wordt toch wakker met een gevoel van: wauw, wat ben ik goed! Maar na het tandenpoetsen is dat gevoel alweer zo’n beetje weg.

Vannacht bleek ik fabuleus te kunnen drummen. Maar dat vond ik niet genoeg, want ik wilde Het Centrale Bandlid zijn. (In mijn droom was dat een heel normaal begrip, Het Centrale Bandlid, maar ik weet niet of het dat ook geldt voor de muziekindustrie van overdag). ‘Ze’ wilden dat wel in overweging nemen, maar dan moest ik eerst een drumsessie doen om te laten horen wat ik kon. Ik drumde en ik drumde, echt de sterren van de hemel. En dat vonden zij ook. Dus: ik mocht Het Centrale Bandlid zijn en ik mocht ook nog de naam van de band bedenken. Die wist ik meteen: Miss Margareth and the Very Heavy Emotions. (Is het niet briljant? Als dit een band was die ook ‘overdag’ bestond, dan zou ik beslist die muziek willen horen.)
NIW, iedereen was dus blij. En toen gingen we met z’n allen om de tafel zitten om onze muziekstijl te bepalen. Ze vroegen ook naar mijn mening en dat vond ik wel een spannend moment, want ik wist precies wat ik wilde, maar hoe moest ik dat nou toch onder woorden brengen? Toen zei ik dat ik zocht naar – hou u vast – ‘het geluid van bewegende deeltjes’. En geloof het of niet: ze begrepen precies wat ik bedoelde. Zo begonnen we aan ons eerste album. Een glorieuze toekomst lag voor ons...

Maar goed, na het tandenpoetsen was die dus alweer voorbij.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments