Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DE BLIJE ENERGIE

Medium M. en ik hadden iets leuks bedacht:
Een huiskameravond voor allemaal jonge mensen waaraan wij het mediumschap gingen uitleggen. We wilden laten zien dat het mediumschap geen hocus pocus is en dat gingen we doen aan de hand van een helder verhaal met duidelijke voorbeelden. Het kernwoord: energie.

Mediums werken namelijk met energie. Niet die van de Nuon of Essent, maar de trillende deeltjes die hele dag rondvliegen, rondom mensen, tussen mensen, rond voorwerpen, op plekken waar dingen gebeurd zijn, kortom: overal. Het zijn die trillende deeltjes die de informatie dragen die wij zien, voelen en horen met dat ene zintuig dat iedereen heeft en dat bij de een beter getraind is dan bij de ander: het zesde zintuig, de intuïtie.

Zo simpel is het.

De avond begon.
Eerst lieten we de aanwezigen hun eigen energieveld voelen. Ze stonden versteld. Toen lieten we zien hoe energie zich manifesteert in kleur. Wauw. En daarna hoe de energie van een van de aanwezigen bleef ‘plakken’ in een bak met water waar hij zijn handen in had gestoken, waarna ik in dat water ging voelen wat ik over hem kon vertellen. Het publiek volgde het, maar niet met de vraagtekens in de ogen die we vaak zien tijdens een medium-demonstratie. Nee, ze knikten. Sommigen hadden zelf ooit ervaringen gehad die ze nu begrepen. En dat was leuk!

Na afloop omhelsden M. en ik elkaar.
“Het was goed he?”
“Ja, het was goed!”
“Volgende keer bij jou?”
“Oke, volgende keer bij mij,” zei ik. Maar ik vroeg me af of ik wel genoeg mensen kende die ik met zo’n avond een plezier zou doen.

Met de nog blije energie van die geslaagde avond om me heen, typte ik een rondzendmail. ‘Mediumschap, zo werkt het’, zo betitelde ik de avond. ‘Heb je zin om te komen? Meld je snel aan.’
Binnen een uur had ik meer dan een huiskamer vol mensen die zich hadden opgegeven. Plus een wachtlijst.
‘Hoe kan dat nou?’, vroeg ik mezelf af.
Terwijl ik het antwoord natuurlijk had kunnen weten.
Het kwam door die blije energie.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment