Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

GEZOCHT: CHINEES

Ik zag gisteren een stukje van de openingsceremonie van de Spelen. En ik moet zeggen: ik was best onder de indruk van het spektakel.

Er was een stuk waarin 362 mannen in een soort van dozen zaten. Die dozen konden bewegen en daarmee werd, op de maat van de muziek, weer een heel schouwspel opgevoerd. Mooi hoor.
Helemaal aan het eind, op de laatste maat van de muziek, moesten alle mannen uit hun doos springen en zwaaien naar het publiek. Maar – oh dear - een Chinees was te vroeg. Als eerste en enige sprong hij blij uit zijn doos, keek om zich heen en je zag hem denken ‘SHIT, dit is niet goed!’ In paniek dook hij snel zijn doos weer in, maar precies op het moment dat de anderen wel op tijd tevoorschijn sprongen. En zo kwam hij vervolgens weer als enige te laat uit zijn doos. En dat ten overstaan van de hele wereld.

Nou weten we allemaal dat China een land is waar heel veel kan, maar waar je niet te vroeg uit je doos moet springen. En dus maak ik me nu een beetje zorgen om die meneer.

Daarom, voor mijn geruststelling, even de volgende vraag: mocht u deze Chinees toevallig nog een keer zien langskomen op tv de komende weken, laat het me dan alstublieft even weten. Dan kan ik ook weer rustig naar de Spelen kijken.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments