Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WE NOEMEN HET: EEN REALITY SOAP

Er kwam een ‘juf’ van het patatje op bezoek.
Om alvast kennis te maken.
“Wij gaan elkaar namelijk nog vaak zien”, zei de juf.
En al gauw werd duidelijk waarom.

“Bij het MKD (Medisch Kinderdagverblijf) werken we met video-opnames”, legde de juf uit. “We filmen jullie zoon op school, maar ook hier thuis. En later spreken we dan door wat we zien en hoe we zijn communicatie kunnen verbeteren. Dat doen we zowel hier thuis, als met de begeleiders op het MKD.”
“Hoe vaak gebeurt dat filmen bij ons thuis?”, vroeg ik bezorgd.
“Iedere week”, zei de filmjuf. “Steeds op een ander moment. Een eetmoment, een ‘naar-bed-breng-moment’, een thee-moment...”

Daar schrok ik van. Iedere week filmen? Op zulke privé-momenten? Ik zag mezelf al doorlopend het huis schoonmaken, want je wilt niet dat je spinraggen in beeld komen op de school van je kind. Het betekent ook: iedere week naar mezelf op film moeten kijken, iets waarvan ik weet dat zelfs de bekendste presentatoren het niet graag doen. En iedere week bekeken worden (en vast ook beoordeeld) door een groep begeleiders.

Toen de filmjuf weg was, voelde ik me naar.
“Er zitten gaten in dat gordijn, ik haat mezelf op film en we hebben helemaal geen thee-moment!”, riep ik paniekerig uit tegen A. Maar die zag het, zoals gewoonlijk, allemaal niet zo ingewikkeld. En dus klaagde ik tegen iedereen die ik tegenkwam.
“Ie-de-re week! Dat is toch verschrikkelijk!”, zei ik tegen oppas M.
“Ach joh”, zei hij. “Al die mensen met hun eigen reality soap zeggen altijd: die camera’s om je heen, daar ben zo aan gewend.”

Reality soap.
Zei hij nou reality soap?
Wat een leuk idee: een reality soap!

Dus mensen, we noemen deze beproeving vanaf nu: onze reality soap.Het zullen hilarische uitzendingen worden. Maar ik beloof de kijkers: ik zal mezelf zijn en alles is authentiek. Behalve dan dat thee-moment.
Dat is een beetje in scène gezet.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment