Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

DAG SAS

Saz

Ik had een heel vrolijk logje in mijn hoofd.
Over op vakantie gaan of over het partijtje van de pipo dat zo leuk was.
Maar het wordt een In Memoriam.
Voor poes Sassie.

Poes Sassie is dood. Ze lag vanochtend in het achterommetje. Helemaal stijf en al onder de vliegen. We weten niet wat er gebeurd is.

Ik zie haar nog een jaar geleden het terras oplopen op ons Franse vakantie-adres. Een kitten was ze nog, klein en schuw en vreselijk mager. Ze kwam bij ons en ze bleef bij ons. Ze ging zelfs mee naar Nederland, in de auto. En toen hadden we een poes. En poezenvoerbakjes en een kattenbak en poezenpaspoort, ja zelfs een poezenverzekering, want poes Sassie was nogal een brokkenpiloot. Al hadden we nooit gedacht dat…

Ze kreeg ook drie kittens, in april; drie rode katertjes waarvan er de afgelopen weken twee ‘op kamers’ zijn gegaan en we er eentje hebben gehouden: Rode-rikje. Poes Sassie veranderde door het moederschap. Van een felle tante, werd ze een lieve moeder. Ze genoot van het verzorgen van haar kleintjes en gisteren lagen zij en Roderik nog met de pootjes om elkaar heen geslagen te slapen op hun kussen voor het raam.
“Zo lief”, zei ik.

We hebben haar begraven, achterin de tuin. Wat niet schijnt te mogen, maar knappe ambtenaar die haar daar weg komt halen. De pipo, die steeds vreselijk moet huilen, heeft een tekening gemaakt van haar, met de tekst: ‘2 juli 2008. Sassie, we wille je trug!!!’ Om maar even aan te geven in welke staat van de verwerking we zitten.

Dag lieve Sas.
We missen je.

Ps We gaan dus zondag op vakantie.
U hoort even 3 weken niks van mij.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments