Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

KAMPIOEN BOODSCHAPPEN DOEN

“Nou ja, ik ben weer goed in andere dingen”, zuchtte de pipo laatst nadat hij op alle onderdelen van een atletiekwedstrijd had verloren.
“En zo is het”, zei ik. “Jij bent weer heel slim. En sociaal. En je verzint altijd geweldige spellen.”
“Alleen jammer dat je daar allemaal geen medailles voor krijgt”, zei de pipo.
En dat gevoel herkende ik helemaal.

Zo ben ik ontzettend goed in boodschappen doen. En dan kunt u zeggen: nou, nou, lekker belangrijk zeg, boodschappen doen, maar ik bedoel dus dat ik er echt Heel Erg Goed in ben. Ik doe boodschappen snel, effectief, gevarieerd en heel goedkoop. Voorbeeldje. Ik ga naar de supermarkt als het stil is. Hoe weet ik dat het stil is? Tja, dat is het hem dus, dat weet ik gewoon.
Verder heb ik een lijstje, MAAR: daar durf ik op te variëren. Dus ik wil iets koken met Tilapi-filets en mangoschijven. Zie ik dat de mangoschijven 2,99 kosten en dat de perzik in de aanbieding is en maar 0,49 per blik kost: neem ik dus perziken. Ook lekker en het scheelt 2,50! Doe dat trucje 2 x per boodschappensessie, scheelt je 5 euro, 3 x boodschappen doen per week = 60 euro per maand = 720 euro per jaar. Kijk, daar doen we het voor!
Ondertussen zie ik uit mijn ooghoeken dat het nu heel druk is bij de melk, maar dat het bij de tilapi-filets is uitgestorven, dus dan verleg ik razendsnel de route van het vriesvak terug naar de cola en de chips naar het koelvak en ja hoor: doodse stilte bij de melk. Dat scheelt al gauw weer 30 seconden wachten en irritatie. Hetzelfde bij de kassa. Meestal kien ik het zo uit dat ik meteen aan de beurt ben. Is dat niet zo, dan parkeer ik mijn kar alvast in de rij en pak vervolgens nog de laatste dingen die ik hebben moet, zodat ik alsnog niet hoef te wachten. En ja, dat levert vaak jaloerse blikken op van mensen om je heen, maar daar moet je je gewoon voor afsluiten. Dat zijn namelijk mensen die Niet Goed zijn in boodschappen doen en die er dus zoveel tijd en geld aan kwijt zijn dat ze helemaal verzuurd zijn geraakt en anderen het licht in de ogen niet meer gunnen.

Nou, lang verhaal kort: in 20 minuten sta ik weer buiten, met drie dagen boodschappen, heel veel korting en een heel goed gevoel.
Het enige wat ik nog mis is een beetje erkenning.
In de vorm van een medaille.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments