Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NIKSZEGGENDE DINGEN

Dames en heren, ik wil graag even klagen.
Over de devaluering van meetsystemen.
Want ja, daar zit ik mee.

Mensen bijvoorbeeld die ergens ‘voor 200% voor gaan.’ Dat slaat nergens op. 100% is het maximum. En je kunt niet ergens 2 x maximaal voor gaan. Maar het vervelende is dat als je nu zegt: ‘Ik ga er voor 100% voor’, dat ze dan denken: ‘Nou zeg, die gaat er ook niet echt voor.’ Dus die ‘200%-mensen’ die hebben het hele meetsysteem gedevalueerd.

Of neem de snelweg, als de fileborden aangeven: 70. Je zou denken dat dat over de snelheid gaat, maar iedereen weet dat je bij 70 een beetje gaat kijken waar die file dan precies begint en welke baan je het beste kunt kiezen. En dat je bij 50 gewoon stilstaat. Dus: gedevalueerd systeem.

En dan hebben we nog de verpakkingen van het maandverband. Daar staan druppeltjes op. Vijf druppeltjes om precies te zijn. En aan het aantal ingekleurde druppeltjes kun je het absorptievermogen van het betreffende maandverband aflezen. Alleen: er zijn maar 2 mogelijkheden: 3 druppeltjes of 4 druppeltjes. En mijn vraag is: waarom zou je als fabrikant een meetsysteem ontwikkelen met 5 druppeltjes, als je vervolgens alleen verpakkingen met 3 druppeltjes of 4 druppeltjes gaat produceren. Want nou zegt het helemaal niks. Toch? En ik hou niet van nikszeggende dingen. Nikszeggende dingen zijn onduidelijk. Nikszeggende dingen ‘suck’ en wel met het vermogen van 5 druppeltjes en een snelheid van 70 km per uur, 200% zeker weten.
Is dat duidelijk?
Ja, dat dan weer wel.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments