Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TIP VOOR PRIJSVRAGERS: MAAK DE JURY BLIJ!

Er stond een prijsvraag in het omroepblad.
Hoofdprijs: een elektrische fiets.

Maar liefst 300 inzendingen kwamen erop binnen, variërend van mailtjes tot ansichtkaarten, gedichten en knutsels. Chef-redacteur E. kreeg de hele bende op haar bureau. Ze begon te lezen.
“Jeetje”, zei ze. “Allemaal mensen die ziek, zwak en misselijk zijn en die vinden dat ze daarom die fiets moeten winnen. Hier: kapotte knie..., trombose…, kortademig…, reumatiek…, ‘longkanker, maar niet door roken’… Alsof mij dat wat boeit.

We gingen op zoek naar een LEUKE inzending. Maar dat viel nog niet mee. Een mevrouw schreef dat ze de fiets graag wilde voor haar man Hans. Redacteur A. las voor: “Sinds hij met pensioen is, zit hij de hele dag thuis. Gek word ik van die man. Dan denk ik: ga fietsen…. Ik geloof niet dat ze het grappig bedoelt”, voegde A. eraan toe.
Nee, dat geloofden wij ook niet.
“En dan deze!”, riep E. uit. “Ik fiets iedere dag naar mijn werk. Daarvoor moet ik over zeven heuvels. Ik kom kapot aan op de zaak…. Jezus, wat een leed allemaal!”
Ikzelf had ook nog een leuke:
“Ik moet van de dokter 30 kilo afvallen. Fietsen leek hem een goed idee…. Ja, maar de dokter bedoelde niet op een elektrische fiets, luiwammes.”

En zo nam het respect voor onze lezer niet erg toe.
“Het is raar”, zei ik. “Je gunt een ziek iemand op zich juist een elektrische fiets. Maar niet als ze erom gaan vragen.”

NIW, ik de uitslag kan ik hier niet verraden. Maar als het aan mij zou liggen, dan zou die fiets gaan naar die meneer uit Drenthe die een heel leuk Drents gedicht had geschreven op een kaart met een hunebed. Plus nog een vertaling in het Nederlands. Kijk, daarmee maak je een jury nou blij.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments