Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

IN BUSSUM!

Het is zaterdagmiddag en Bussum winkelt zorgeloos in de zon.
Maar voor de Nettorama staat ineens een politiewagen. Een mannelijke en een vrouwelijke agent rennen naar binnen en komen al snel naar buiten met een man die eruit ziet als een junk. De junk wordt tegen de politiewagen geduwd en de mannelijke agent probeert hem in de boeien te slaan. Maar de junk werkt tegen en begint te schreeuwen en te schelden.

Het lukt de mannelijke agent niet om de junk in de boeien te slaan en hij schreeuwt iets tegen zijn vrouwelijke collega. Die loopt nerveus naar de achterbak van de politiewagen. Ze zoekt iets, maar kan het niet vinden. Ze zoekt op de achterbank, maar ook daar ligt het niet. Ze rent nu een rondje om de auto, paniekerig wapperend met haar handen. De agent heeft de junk met een zwaai op de grond gegooid en zit op zijn rug, maar de man spartelt wild en de agent raakt verwikkeld in een soort rodeo. Een menigte van omstanders heeft zich verzameld. De mensen kijken geschokt en staan als verstijfd; het is doodstil. Alleen het brullen van de junk galmt door de winkelstraat en zorgt voor een sinistere sfeer.

Dan heeft de agente gevonden wat ze zocht: een portofoon. Ze vraagt om assistentie. Binnen een paar minuten klinken de sirenes van een tweede politiewagen. De auto rijdt zo hard, dat hij met gierende banden de bocht om komt. Het gaat maar net goed. Voor mij staat een vrouw met open mond. Ze kijkt om naar mij en zegt verbijsterd. 'Hoe kan zoiets nou toch. In Bussum!'
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments