Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NIETRECHTSGELDENDE BLOEMBOLLENDECLARATIES

Ik ga door een fase van financiële tegenvallers.
Onverwachte belastingaanslagen, een kapotte computer, rare rekeningen en, als klap op de vuurpijl, een brief van de notaris.

Een brief van de notaris is nooit goed nieuws. En in dit geval al helemaal niet want, zo bleek, wij moeten onze eigen voortuin kopen. Zestien jaar heb ik gedacht dat we al een voortuin hadden. Maar nee, die bleek eigenlijk van de gemeente te zijn. En om de een of andere reden wil de gemeente nu af van onze voortuin. Dus nu moeten we hem kopen, of we dat willen of niet.

Dat wordt dik betalen. Voor de voortuin en daar bovenop nog eens hetzelfde bedrag voor de notaris. Want die hebben er natuurlijk het ‘voortuinenrechtenboek’ op na moeten slaan en vergis u niet hoor, dat zijn dikke boeken. Dus dat kost al gauw 700 euro om daar doorheen te bladeren en een leuk contractje op te stellen.
1500 euro betalen voor een voortuin waarvan ik dacht dat ik hem al had… Zucht. Dat zijn een heleboel stukjes in het omroepblad. Dat is ook een vakantie. En het staat gelijk aan twee keer een week naar het Arthur Findlay College.

Zou ik misschien, ter compensatie, een declaratie in kunnen dienen bij de gemeente voor de gemaakte kosten aan bloembollen en plantjes waarmee ik HUN voortuin de afgelopen jaren zo leuk heb opgesierd? Het idee is aardig, maar het zal wel weer niet zo werken. Iets zegt me dat in het voortuinenrechtenboek een hoofdstukje bevat over nietrechtsgeldende bloembollendeclaraties.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments