Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

VEEL WINNEN EN NOG MEER VERLIEZEN

Wat een mooi wielerverhaal weer zeg, in Holland Sport vanavond. Over Greg LeMond, de Amerikaanse wielrenner van een jaar of 20 geleden. Lemond, van wie niemand toen wist dat hij als kind misbruikt was door een oom. Hij liep diep ongelukkig rond met dat geheim. Maar hij won niettemin 3 x de Tour de France. (Of juist dankzij, want volgens mij geldt: hoe kloteriger je leven, des te vaker win je de Tour.)

NIW, komt'ie op een dag Floyd Landis tegen. Die neemt hem in vertrouwen en zegt dat hij wel eens epo heeft gebruikt. LeMond zegt: dat moet je hardop toegeven, want van zo'n geheim word je doodongelukkig. En hij vertelt, voor het eerst in zijn leven, van het geheim dat hij bij zich draagt.

Landis wint de Tour in 2006. Maar hij wordt meteen daarna betrapt op het gebruik van epo. Hij ontkent en het komt tot een rechtzaak. Ook LeMond wordt opgeroepen als getuige. Vlak voor de rechtzaak wordt LeMond, na al die jaren, ineens opgebeld door de oom die hem destijds misbruikte. Hij is helemaal van de kaart, maar checkt voor de zekerheid het nummer. Dat blijkt helemaal niet van de oom. Het komt uit het kamp van Landis, die hem zo wilde intimideren met die kwetsbare informatie.

Lemond getuigt, tegen Landis, en neemt de gelegenheid te baat om de hele wereld maar te vertellen wat er gebeurd is in zijn jeugd.
Eigenlijk wint hij daar voor de 4e keer de Tour.
En Landis? Die mag dan een keer de Tour 'gewonnen' hebben, maar daarna heeft hij hem wat mij betreft twee keer verloren.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments