Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

HET KOST JE EEN DAG

Shit zeg, wat een mooie droom had ik vannacht. Ik ben er helemaal een beetje high van als ik wakker word van de wekker! Maar waar ging-ie nou ook alweer over? Iets met een gebouw, met hoeken. En… nou ja, eerst maar even opstaan. De kerstvakantie is voorbij, dus we gaan de routine weer in van broodjes smeren voor jongetjes, trommeltjes, flesjes, broeken, sokken, tanden, jassen, tas pakken en dan op de fiets naar het werk. Als ik over de hei rij, zie ik ergens een grote, natte, kronkelige tak liggen en - flits – daar is ineens de droom weer! Er was ook iets met zo’n tak! Precies zo’n soort tak. En het was heel leuk. Hoe zat het ook alweer. Ik stop even en ik kijk naar die tak. Maar de tak zegt verder niks, dus ik stap maar weer op.

Op mijn werk zit ik een interview te redigeren met Victor Löw en die zegt ergens iets over mensen die niet kunnen koken en – flits – daar is de droom weer. Een keuken! Er was ook iets met een keuken! Met hele witte tegels en ik zocht daar iets of zo en er was ook…. En dan stopt het weer. Godsamme, dit begint wel irritant te worden zeg. Ik besluit me even af te zonderen op de wc om te kijken of er nog iets naar boven komt. Maar hoewel de tegeltjes op de wc ook heel wit zijn, blijven verdere beelden uit. Teleurgesteld ga ik weer aan de slag.

Aan het eind van de dag, rij ik naar huis. Het regent. Al na tien minuten ben ik doorweekt en heb ik het ijskoud. Als ik bijna thuis ben, zie ik, vanonder mijn capuchon, uit het donker een auto uit een parkeergarage omhoog komen rijden. En dan weet ik het weer: vliegen! Ik kon vliegen in mijn droom! Ik stond onder een enorme druk om iets te doen en ik was even heel zenuwachtig, maar toen bleek dat ik kon vliegen. Dat had iemand geregeld voor me. En ik moest juist iets verstoppen. Dat was het. En dat had ik volgens mij gedaan in die keuken, achter die witte tegeltjes. En daarna vloog ik naar buiten en ik landde op een grote, natte, kronkelige tak.

Nou, he he, het kost je een dag, maar dan heb je ook iets.
Ik heb gevlogen, mensen! Heel hoog en het ging heel lekker.
En nu ik er weer aan denk, voel ik meer net zoals toen.
Een beetje high en heel erg gelukkig.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments